Gloednieuwe website komt tot stand met vrijwilligers

Door Redactie Wakibi op 15-1-2019

Over Wakibi

Wakibi is behoorlijk in haar nopjes. Sinds een paar maanden is een team van vrijwilligers bezig met het ontwikkelen van een gloednieuwe website. Een pareltje dat nog meer mensen gaat enthousiasmeren om geld uit te lenen aan projecten van Wakibi. Vrijwilliger Marloes Buurman (41) steekt er behoorlijk wat vrije uren in. Hoe is dat eigenlijk om met louter vrijwilligers zo’n groot project tot stand te brengen?

"Als je werkt met vrijwilligers maak je minder harde afspraken dan met collega’s. Daarom is de voortgang wat langzamer, ook omdat iedereen dit werk doet naast een fulltimebaan. De mensen die eraan meewerken nemen hun ervaring mee. Vaak ligt het vrijwilligerswerk in het verlengde van hun normale werk. Wat me opvalt is dat iedereen erg gemotiveerd is, er hangt een positieve sfeer. Misschien omdat het voelt als een klus waar je impact kan maken, iedereen werkt mee uit eigen beweegredenen en zet graag een stapje extra.”

Gebruiksvriendelijker en toegankelijk voor mobiel

Marloes vormt een projectteam samen met UX-consultant Olivier Janssen, verantwoordelijk voor de flow, en is nog op zoek naar een visual designer met digitale ervaring. Later in het traject helpen andere vrijwilligers mee, o.a. met het uitwerken van userstories, technische eisen en met het testen van de nieuwe site. Doel is een snellere en gebruiksvriendelijkere site, zodat in één oogopslag is te zien wat Wakibi doet en hoe je geld uitleent aan een project dat je aanspreekt. Ook wordt de site toegankelijker op je mobiel.

Nuttige ervaring

Als product owner zorgt Marloes ervoor dat alles bij elkaar komt. Van afspraken met IT-partner Lynx tot inhoudelijke informatie, alles moet kloppen. In haar normale werk doet ze hetzelfde, maar dan voor opdrachtgevers als TNO, gemeente Den Haag en de universiteit van Wageningen. ,,Eerst twijfelde ik. Zou ik als vrijwilliger niet iets totaal anders moeten doen? Maar nu merk ik dat ik bij Wakibi echt iets kan toevoegen. Mijn ervaring is echt nuttig.” Wakibi is natuurlijk enorm blij met de inzet van Marloes en Olivier en wenst ze veel succes en motivatie bij de voortgang!

PS: Heb je ook ideeën voor onze nieuwe website? We willen ze graag horen! Stuur jouw suggesties naar support@wakibi.nl