Chain of Support

Door John Been op 18-12-2014

Over Wakibi

Yvon de Vlugt bedacht een maatschappelijk betrokken kerstinitiatief om Wakibi's projecten te kunnen steunen.

Wakibi is wederom bij een bijzondere initiatief betrokken: “Chain of Support”. De Nederlandse schrijfster Yvon de Vlugt heeft een maatschappelijk betrokken kerstinitiatief bedacht. Haar roman 'Soepel Taxushout' speelt zich voor een groot deel af in 'Het Glazen Huis', gesitueerd aan een mooie plek aan het water. Lezers van haar boek krijgen vanaf deze Kerst de unieke kans om dit huis te huren en Yvon wil deze verhuur graag, in het kader van het aanhaken bij elkaars initiatieven, verbinden aan de activiteiten van Wakibi. Als je 'Het Glazen Huis' uit het boek van Yvon de Vlugt gaat huren en je dat aan Uitgeverij Maan laat weten, dan mag je voor € 50,- een of meer projecten uitzoeken om Wakibi en haar leners te steunen.

Yvon de Vlugt over 'Chain of Support':
“Tijdens een vakantie in Bali kruiste de kunstschilder Semara mijn pad. Ik kocht werken van hem. En daar, in die galerie aan het strand, ontstond spontaan het idee Semara’s werk in Nederland te gaan verkopen en de totale opbrengst ten goede te laten komen aan de Balinese gemeenschap.

Beelden gingen door mijn hoofd. Mensen die bij elkaar aanhaken en zo een ketting vormen van onderlinge steun. Visioenen van exposities, boeken, mensen aan tafel in gesprek. Als ik nou eens onze krachten zou kunnen bundelen? Maar hoe? Woorden kwamen op, als een onbekende gids overstemden ze het geluid van de branding. ‘Niet jij hoeft de weg te vinden, de weg vindt jou. Maak je geen zorgen, alles komt goed.’

Yvon de Vlugt wil met ‘Chain of Support’ een menselijke ketting van bewogenheid en steun tot stand brengen waaraan ieder op zijn eigen manier en op zijn eigen plek met warmte een schakeltje kan smeden om daarmee de wereld vriendelijker te maken. Wij zijn als Wakibi dan ook zeer blij en trots dat wij zo'n schakeltje mogen zijn van deze ketting.

Noot: De tekst in dit artikel is deels gebaseerd op en deels overgenomen van de website van Uitgeverij Maan.

Bronnen:
Uitgeverij Maan
Over het boek 'Soepel Taxushout'
Chain of Support