De kerstcadeaubon is een ideaal relatiegeschenk

Door Redactie Wakibi op 27-6-2019

Uitleners

Elke maand vraagt Wakibi een van de duizenden uitleners over zijn of haar motivatie. Voor dit artikel interviewden we enthousiaste Wakibi-fan Chris Karman (51). Als zzp’er zag hij in de kerstcadeaubon van Wakibi een mooi kerstgeschenk voor zijn relaties. “Zo onderscheid ik me ten opzichte van de rest.”

Waar ken je de kerstcadeaubon van Wakibi van? 
“Eind vorig jaar zag ik Wakibi langskomen op LinkedIn. Een relatie van mij deed vrijwilligerswerk voor de organisatie. De kerstcadeaubon trok meteen mijn aandacht, omdat ik op zoek was naar een origineel kerstgeschenk voor mijn relaties en klanten. Ik bouw allianties tussen verschillende partijen en wil wel opvallen. Ik ben dan ook niet zo van de standaard kerstkaarten, dus dit was een heel mooi alternatief. Ik heb meteen contact gezocht met Wakibi.” 

En, hoe beviel de kerstcadeaubon?
“Ja, goed. Ik heb er veel leuke reacties op gekregen, ze vonden het heel origineel. Het mooie is dat relaties zelf een project naar keuze kunnen uitzoeken en zo hun krediet uitlenen aan een project waar ze om geven of feeling mee hebben. Maar je moet er wel achteraan hoor, want ze kunnen ook gemakkelijk vergeten om het ook echt te doen. Als ze hun gehele krediet vervolgens weer terug hebben gekregen, kunnen ze zelf kiezen om het opnieuw uit te lenen of te houden.”

Je draagt Wakibi dus ook een warm hart toe?
“Jazeker, ik vind het fijn dat een relatief klein Nederlands initiatief is. Vaak zijn dit toch internationale, ongrijpbare organisaties. Het eerste contact was ook meteen heel leuk, dus ik had er een goed gevoel bij. Het voelt heel dichtbij en tastbaar. En het is een fijn idee dat honderd procent van wat je er in stopt daadwerkelijk bij de projecten terechtkomt.”

Waarom zouden meer ondernemers of zzp’ers een kerstcadeaubon van Wakibi moeten overwegen? 
“Je geeft iets wat tussen een kerstkaart en een relatiegeschenk in zit. Het is geen goedbedoelde rotzooi dat weer in de prullenbak verdwijnt. Het valt op en geeft een goed gevoel. En het mooie is: het komt allemaal op een goede plek terecht. Een plek die mijn relaties zelf hebben kunnen uitzoeken.”