Duizendste project gesteund via Wakibi!

Door Redactie Wakibi op 29-3-2012

Over Wakibi

Zojuist heeft Jeffrey de Visser het project van Shadrack in Kenia met een microkrediet ondersteund, waardoor de mijlpaal van het 1.000ste Wakibi project is behaald. Wie is Jeffrey de Visser en waarom koos hij nu juist het project van Shadrack?

Onze 1e mijlpaal: het 1.000ste Wakibi microkrediet project!
Studenten Jeffrey en Twan gaan in beeld brengen hoe een kleine lening het leven van iemand kan veranderen.
Daarom gaan zij gedurende 8 tot 12 maanden een reis van 50.000 kilometer maken. Ze zullen in mei vanuit Nederland vertrekken en met een Land Rover Defender langs de omtrek van het Afrikaanse continent rijden. Tijdens deze expeditie zullen ze verschillende projecten bezoeken die opgezet zijn met behulp van microkredieten.

Jeffrey: wij ondersteunen Wakibi, een organisatie die zich inzet voor microkredieten in ontwikkelingslanden. Beiden hebben we een ondernemende achtergrond, studeren aan Business School Notenboom en zijn op verschillende manieren nauw betrokken bij eigen ondernemingen. Microfinanciering is niets anders dan het financieren van ondernemerschap, en wij zien dit als één van de meest efficiënte manieren van ontwikkelingshulp. Zo zijn we ooit bij Kiva terecht gekomen, en werden vervolgens razend enthousiast toen we hoorden van een organisatie die dit concept in Nederland ging lanceren. Dat was Wakibi. Je kunt iemand kiezen die je wilt gaan steunen met een klein bedrag, en je bent actief bezig met het beheren van je goede doelen investering. Dat is gelijk het verschil met de euro in de collectebus; je kunt die euro heel vaak opnieuw uitlenen.

Waarom deze lening aan Shadrack? De lening aan Shadrack in Changamwe, Kenia lijkt me een mooie investering in een duurzame productiefactor. Bovendien komen we op de reis bij hem in de buurt, dus we gaan proberen hem te bezoeken.

De belevenissen van Jeffrey en Twan zijn te volgen via de website www.africaexpedition.nlwww.facebook.com/theafricaexpedition en www.twitter.com/afrikaexpeditie.