Een stage bij Wakibi

Door Redactie Wakibi op 8-4-2016

Over Wakibi

Fenna van de Vrije School in Zutphen liep een paar dagen stage bij Wakibi. Lees snel verder en bekijk wat zij van haar korte maar krachtige stage vond.

Stage bij Wakibi

Hoi, Ik ben Fenna Rademaker, 17 jaar en zit in 5 havo op de Vrije School in Zutphen.

In de 5e klas moeten wij een toekomst stage doen. Omdat ik mijn eindwerkstuk over microkrediet doe leek het me leuk en leerzaam om mijn stage daar aan te koppelen. Zo kwam ik via internet bij Wakibi terecht. Ik was erg blij toen ik hoorde dat ik hier kon stage lopen. In totaal heb ik vier dagen stage gelopen bij Christine Scheepmaker op het 'kantoor' van Wakibi. Ik heb veel gedaan in deze dagen. Christine had opdrachten voor mij gemaakt waardoor ik leerde over de dingen die met Wakibi en microfinanciering te maken hebben. Zo moest ik bijvoorbeeld een ondernemingsplan maken en daarbij deed ik alsof ik iemand uit India was die een microkrediet aanvroeg.

Ik heb echt tot in de puntjes geleerd hoe microfinanciering in elkaar zit en al mijn vragen er over zijn beantwoord. Ik heb nu meer inspiratie voor mijn eindwerkstuk en toekomst, misschien wil ik er later ook wel iets mee doen.

Ik ben nu ook van plan een lening te verstrekken aan een project wat ik graag wil steunen en heb mensen om mij heen ook enthousiast gekregen.

Ik wil Wakibi heel erg bedanken dat ik bij hun stage mocht lopen, het waren vier fijne, leerzame en inspirerende dagen.

Groetjes,
Fenna Rademaker