Ervaringen van Ton Wulferink: microkrediet lener

Door Redactie Wakibi op 20-12-2011

Uitleners

Lees hier het interview met Ton Wulferink, een microkrediet uitlener bij Wakibi. Hij vertelt over zijn ervaringen met Wakibi en waarom hij voor ons gekozen heeft.

Lees hier het interview met Ton Wulferink, een microkrediet lener bij Wakibi sinds 2009. Via twitter kwamen we in contact:

"Goed werk wat jullie doen vanuit Wakibi. Ik weet niet precies meer hoe ik bij Kiva (de Wakibi projecten zijn powered by Kiva) ben beland, ik ben lid sinds juli 2009. Ik denk dat het wel kwam omdat ik me minder kon vinden in geld geven omdat je mensen daar niet bij helpt voor hen zelf te zorgen en er veel geld verloren gaat aan overheadkosten. Het renteloos geld lenen past goed bij mij omdat ik denk dat je dan mensen echt helpt om zelfstandig te worden en iets op te bouwen.

Sinds het begin heb ik steeds geld bijgestort in mijn account bijvoorbeeld bij ontvangst van vakantiegeld en dertiende maand. Zo is per deze maand mijn tegoed 1000 dollar en is alles uitgeleend. In al die tijd dat ik meedoe heb ik nog geen wanbetaling gehad en kan ik steeds mijn tegoed weer uitlenen aan een andere lener. Deze week heb ik mijn 65e lening uitgegeven :-) De laatste tijd leen ik vooral aan mensen wier leningaanvraag bijna dreigt te verlopen en ben ik daarom ook lid van het 'Late Lending Team'.

Tevens heb ik al eens een cadeaubon (Zie ook http://www.wakibi.nl/nieuws/geschenk/) weggegeven en een persoon uitgenodigd mee te doen. Zij is inmiddels ook aan haar vijfde lening toe."

Met vriendelijke groet,
Ton Wulferink

Wil jij net zoals Ton renteloos geld uitlenen om zo mensen te helpen zelfstandig hun onderneming op te zetten? Start dan nu met uitlenen bij Wakibi!