Geef een Moederdag cadeau dat daadwerkelijk een leven kan veranderen

Door Redactie Wakibi op 6-5-2014

Over Wakibi

Zondag 11 mei is het weer Moederdag in meer dan 80 landen. Ieder jaar proberen we onze moeders iets bijzonders te geven, maar dat blijkt niet eenvoudig. Hoe zou je het vinden als je een cadeau kan geven waarmee je een leven letterlijk kan veranderen? En niet één keer, maar zelfs tientallen keren. Dat is mogelijk met de Wakibi cadeaubon. Vier dit jaar Moederdag eens op een unieke wijze: geef jouw moeder de kans een andere moeder elders in de wereld haar dromen waar te maken en haar gezin een betere toekomst te geven.

Wist je dat vrouwen gemiddeld 80% van hun inkomen investeren in hun gezinnen? Dit betekent dat een microkrediet niet alleen een vrouw zelf helpt, maar tevens haar hele familie. Dit betekent dat een kleine lening een vrouw waar ook ter wereld in staat kan stellen haar kinderen een opleiding te bieden of haar gezin een kans geeft op goede gezondheidszorg.

Wij van Wakibi zijn ervan overtuigd dat microfinanciering een enorm waardevol instrument is om de positie van vrouwen te kunnen veranderen in de samenleving. Wanneer je een lening geeft aan een vrouw, help je haar niet alleen economisch te versterken, maar help je in het wereldwijd realiseren van gendergelijkheid voor huidige en toekomstige generaties.

Als een dochter opgroeit in een gezin waar haar moeder wordt gerespecteerd en op een eerlijke manier wordt gecompenseerd voor haar werk, zullen ook haar toekomstige acties en mentaliteit aanzienlijk anders zijn dan wanneer haar moeder slopende uren moet maken voor een hongerloon en tevens geen zeggenschap zou hebben binnen het gezin. En aan de andere kant zal een zoon, die wordt opgevoed door een moeder die een belangrijk bijdrage heeft in het gezinsinkomen, waarschijnlijk meer respect voor vrouwen ontwikkelen. En dat is een van de vele vormen waarop de emancipatie van vrouwen op dit moment vorm krijgt - door middel van kleine veranderingen die worden doorgegeven van generatie op generatie.

Wakibi wil samen met jou deze moeders de kansen bieden die ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen. We werken samen met partner organisaties in meer dan 60 landen die middelen bieden om deze gezinnen te ondersteunen, waardoor het leven van ouders – lening na lening – steeds een beetje eenvoudiger wordt. 
Hoe werkt de cadeaubon?
Jij koopt een cadeaubon vanaf 25 euro via www.wakibi.nl/cadeaubon en geeft deze aan jouw moeder. Zij wisselt deze bon in bij een project naar keuze op de website van Wakibi. Zij kiest dus zelf aan welke ondernemer zij de 25 euro wil uitlenen. Het bedrag is een lening, in vrijwel alle gevallen wordt de lening terugbetaald. Jouw moeder krijgt de betalingen na een tijd weer terug als Wakibi-tegoed. Met dit tegoed kan zij vervolgens opnieuw een project uitzoeken.


Waarom een Wakibi cadeaubon?
     - Mensen kunnen zelf kiezen aan welke ondernemer in een ontwikkelingsland ze hun geld lenen
     - 100% van het geld gaat naar het gekozen doel
     - Gemiddeld betaalt 98% terug waarna mensen het geld (indien gewenst) terug kunnen laten storten op hun bankrekening

Van alle reeds via Wakibi verschafte leningen, is ruim 74% aan vrouwelijke leners geweest. Dit geeft aan hoe hard vrouwen wereldwijd, middels hun plannen en de daarop gebaseerde lening aanvragen, hun best doen om hun positie in de maatschappij te versterken. Dus steun vandaag nog een vrouw en kijk op Wakibi naar alle mooie projecten die deze vrouwen willen beginnen of al onder handen hebben. Door middel van leningen via Wakibi maak je het mogelijk om bij te dragen in het succes van het bouwen aan gelijkheid van man en vrouw. Heb je nog vragen? Mail dan naar support@wakibi.nl