Help mee aan het doneren van de toekomst!

Door Redactie Wakibi op 19-5-2020

Over Wakibi

Goede doelen als Wakibi worden hard getroffen door de coronacrisis. De Groningse Anne (25) bedacht daarom een app die het mogelijk maakt om gratis je online aankopen om te zetten in donatiegeld. Om deze app te ontwikkelen zoekt ze investeerders.

In Nederland geeft 88% van de mensen geld aan goede doelen. Toch zijn er ook veel mensen die wel geld zouden willen doneren, maar dat gewoonweg niet kunnen. Dat concludeert de Groningse Anne (25), de bedenker van de app D|VIDE. ‘’Tijdens mijn werk voor goede doelen zag ik dat veel mensen wel goede doelen willen steunen, maar dat financieel niet kunnen. Een ander veelvoorkomende reden is dat mensen vaak niet vast willen zitten aan maandelijkse bijdragen maar hun geld liever verdelen over verschillende goede doelen’’, aldus Anne.

En dus bedacht ze D|VIDE. Als je online aankopen doet via de app spaar je een percentage van het aankoopbedrag op je D|VIDE account. Dit geld kan je vervolgens verdelen onder verschillende goede doelen die beschikbaar zijn in de app.

“We hebben allemaal onderwerpen die we belangrijk vinden. Of dat nou gaat om het beschermen van de natuur, dieren of mensen. D|VIDE wil mensen helpen om die steun laagdrempelig te geven.”

Wil jij Wakibi in de toekomst extra steunen via de app D|VIDE? Steun dan Anne in haar zoektocht naar investeerders. Ze startte een campagne op Kickstarter, maar dat bleek niet de juiste weg. Het leverder geen pledges op, wel heel veel positieve berichten. Dit sterkt Anne in haar overtuiging dat er wel heel veel vraag is naar een app als deze.