Microkrediet voor onder de kerstboom

Door Redactie Wakibi op 30-11-2018

Over Wakibi

In het kerstpakket, onder de boom of in de sok: de Wakibi-cadeaubon past overal. Zo geef je het ultieme kerstgevoel aan je collega, vriend of moeder én aan iemand aan de andere kant van de wereld. Wakibi is een Nederlandse stichting die kleine ondernemers in ontwikkelingslanden steunt met microkredieten. Al vanaf € 25 help je de Samoaanse Eleni met haar restaurantje, de Colombiaanse Anderson met zijn schoonheidssalon of de Keniaanse Grace met haar boerderij. De Wakibi-cadeaubon verzilver je op het crowdfunding platform door zelf een project te kiezen om in te investeren. Zodra de lening is terugbetaald, kun je het geld opnieuw investeren of op je eigen rekening laten uitbetalen. The gift that keeps on giving!

WAKIBI-CADEAUBON: THE GIFT THAT KEEPS ON GIVING


Amsterdam, 19 november 2018 – In het kerstpakket, onder de boom of in de sok: de Wakibi-cadeaubon past overal. Zo geef je het ultieme kerstgevoel aan je collega, vriend of moeder én aan iemand aan de andere kant van de wereld. Wakibi is een Nederlandse stichting die kleine ondernemers in ontwikkelingslanden steunt met microkredieten. Al vanaf € 25 help je de Samoaanse Eleni met haar restaurantje, de Colombiaanse Anderson met zijn schoonheidssalon of de Keniaanse Grace met haar boerderij. De Wakibi-cadeaubon verzilver je op het crowdfunding platform door zelf een project te kiezen om in te investeren. Zodra de lening is terugbetaald, kun je het geld opnieuw investeren of op je eigen rekening laten uitbetalen. The gift that keeps on giving!

Investering die bij je past
Wat is nou echt een origineel kerstcadeau? Hoe laat je als organisatie zien dat je maatschappelijk betrokken bent? En wat geef je iemand die alles al heeft? De Wakibi Kerstcadeaubon is ideaal voor personen en bedrijven die deze kerst iets goeds willen geven. Je geeft in principe geld, maar voordat de ontvanger het zelf kan uitgeven – of er iets anders moois mee kan doen – ondersteunt hij er eerst een ondernemer in een ontwikkelingsland mee. Zo maak je samen impact en lever je een positieve bijdrage aan het leven van mensen die support nodig hebben. Op het crowdfunding platform presenteren ondernemers zichzelf en hun project, zodat je kunt kiezen voor een investering die bij jou past; in een land waar je van houdt, een branche die je aanspreekt of een persoon die je raakt.

Kerstgedachte in een envelop
Yfke de Vroom, directeur van Wakibi, over de Wakibi Kerstcadeaubon: “Ondernemers worden dankzij microkredieten zelfstandiger en vaak ook zelfvoorzienend. Ze kunnen een enorm verschil maken binnen de gemeenschap, want ze hebben meer te besteden en kunnen op hun beurt weer investeren in de lokale economie. Het is toch geweldig om daaraan te kunnen bijdragen? De Wakibi-cadeaubon is de kerstgedachte in een envelop. Je geeft een goed gevoel – aan jezelf en aan een kleine ondernemer. Omdat wij met vrijwilligers werken, kunnen we garanderen dat het gehele uitgeleende bedrag naar het gekozen project gaat. Als investeerder blijf je op de hoogte hoe het met de ondernemer gaat en zie je wat jouw geld voor hem of haar betekent. Do good, feel good!”

Voor meer informatie: kerst.wakibi.nlOver Wakibi
Wakibi is een ambitieuze Nederlandse stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Met microkredieten krijgen ze de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen en hun eigen leven en dat van hun omgeving te verbeteren. Op deze manier bijdragen aan armoedebestrijding, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling kan al vanaf €25. Van de kleine boer in India die een nieuwe koe nodig heeft, tot de alleenstaande moeder in Peru die haar winkeltje wil uitbreiden – particulieren en ondernemers kiezen zelf welk project ze steunen. Als de lening is terugbetaald kan het geld weer in een nieuw project worden geïnvesteerd of worden uitgekeerd. Wakibi heeft CBF-erkenning en is aangesloten bij Goeden Doelen Nederland. Van elke investering gaat 100% naar de ondernemers en 0% naar Wakibi. Zie ook www.wakibi.nl.