Zonder vrijwilligers, geen Wakibi!

Door Redactie Wakibi op 6-12-2019

Over Wakibi

Voor Wakibi is zaterdag 7 december een hele bijzondere dag. Dan is het namelijk Nationale Vrijwilligersdag! Bij Wakibi heeft alleen de directeur een betaalde functie, voor de rest bestaat onze non-profitorganisatie volledig uit vrijwilligers.

Zij zijn essentieel voor het voortbestaan van Wakibi. Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe al deze mensen, meestal vanuit hun expertise, bijdragen.

"Sinds eind juli ben ik bij Wakibi betrokken vanuit een interim rol. Ik heb een ongelooflijke bewondering voor de kleine groep van zeer betrokken vrijwilligers die bergen met werk verzetten. Met een enorm enthousiasme. Het is ontzettend gaaf om met deze mensen te werken en een stap extra voor te doen om samen dingen voor elkaar te krijgen. Tijd is het meest kostbare dat je iemand kunt geven en dat geeft deze groep vrijwilligers aan het doel van Wakibi. Een enorme DANKJEWEL is op zijn plaats voor deze mensen die met geduld, en dat is regelmatig nodig, werken aan de groei van Wakibi!” - aldus onze interim directeur Amarens Schuurmans.

"Een enorme DANKJEWEL is op zijn plaats voor deze mensen die met geduld, en dat is regelmatig nodig, werken aan de groei van Wakibi!"

Er bestaan nogal eens misverstanden over wat een vrijwilliger nu eigenlijk is. ‘Vrijwilligerswerk is werk dat iemand onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving’ zegt Goede Doelen Nederland. Het misverstand wat nog wel eens ontstaat is dat men denkt dat het ook vrijblijvend is. En dat is het zeker niet, want de organisatie moet op je kunnen rekenen. Maar dat jouw rol ook echt van belang is, maakt het extra leuk!

Mocht je dus nog verlegen zitten om goede voornemens voor komend jaar, neem dan eens een kijkje tussen onze openstaande functies wakibi.nl/vrijwilligers!