Niet alleen de Oranje Leeuwinnen scoren

Door Matthijs op 5-7-2019

Waarom microkredieten

Zondag spelen onze voetbalvrouwen de wedstrijd van hun leven. Als ze winnen van de Verenigde Staten zijn ze voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen. Toch zijn onze leeuwinnen niet de enige voetbalvrouwen die de afgelopen weken hebben gescoord.

Wist je namelijk dat je op Wakibi.nl projecten van vrouwen kunt ondersteunen die zich speciaal richten op voetbal of andere sporten? En of het nu door alle aandacht van het WK komt of niet, twee van die projecten hebben hun beoogde krediet binnen en kunnen nu van start met hun projecten. 

Neem Maryit Johana uit Colombia. Ondanks dat ze een alleenstaande moeder is, runt ze een cafetaria op een voetbalschool in Medellin. Doordat haar project nu volledig ondersteund is, kan zij haar service uitbreiden. En dat komt de voetballende kinderen alleen maar ten goede, want voetballen op een lege maag is zelfs voor onze voetbaldames een onmogelijke opgave. Uiteraard profiteert ook Maryit doordat zij met een uitgebreider aanbod meer geld overhoudt voor het onderhouden van haar twee kinderen. 

Ook in El Salvador zien vrouwen wel brood in voetbal. Estela Beatriz heeft al negen jaar een sportwinkel, maar kan nu - dankzij een krediet via Wakibi - haar aanbod uitbreiden. Zo kan ze nog beter de concurrentie aan met andere sportwinkels in de buurt en hoopt ze de financiën van haar gezin te verbeteren. 

Wil jij niet alleen onze Oranje Leeuwinnen ondersteunen, maar ook een ondernemer in het buitenland? Neem dan eens een kijkje op www.wakibi.nl/projecten. Of we vanavond dan winnen of niet, jij houdt er in ieder geval een goed gevoel aan over!