Onze nieuwe partner in Oekraïne: ACM

Door Walter van Teeffelen op 7-6-2012

Over Wakibi

Lees hier alles over ACM,. de nieuwe partner van Wakibi. ACM brengt boeren in contact met leveranciers van gereedschap en technologie.

Agro Capital Management (ACM) is een nieuwe partner van Wakibi in Oekraïne. ACM zorgt ervoor dat boeren eenvoudiger kunnen beschikken over gereedschappen, apparatuur en tractoren voor de teelt van hun gewassen. ACM biedt daartoe zowel financieringsmogelijkheden, training en technische assistentie.
 

ACM werkt nauw samen met leners afkomstig van de Tataren, een bevolkingsgroep die in de jaren ’40 ten tijde van de Sovjet-Unie gedwongen was de Oekraïne te verlaten. Wat uiteindelijk overbleef was een gemarginaliseerde groep op het platteland. Veel van deze Tataar-gemeenschappen hebben moeite om een voldoende groot en stabiel inkomen te verkrijgen uit agrarische activiteiten. ACM bevindt zich dan ook in een uitstekende positie om deze families te ondersteunen met educatie en technologie met als doel kleine agrarische ondernemingen te laten opstarten en ontwikkelen.

Omdat ACM samenwerkt met lokale leveranciers kan zij ervoor zorgen dat boeren precies die producten en materialen krijgen die ze nodig hebben – zoals kassen, kleine tractoren en alles-in-één pakketten voor druiventeelt. Met deze materialen en producten kunnen boeren efficiënter werken, een hogere opbrengst realiseren en hun producten verkopen via betere markten.

Als jij via Wakibi steun geeft aan een van de lenende boeren van ACM, dan maak je het samen met ACM en Wakibi mogelijk dat Oekraïnse boeren als Nariman Adzhiev sneller en effectiever vooruit kunnen. Adzhiev schafte op deze manier al een motorblok en een irrigatiesysteem aan om zijn aardbeien- en druiventeelt op een hoger plan te brengen. Het heeft geresulteerd in een betere oogst. Hij denkt er nu over na zijn bedrijf uit te breiden en nog eens een lening bij ACM aan te vragen. Wakibi is dan ook heel blij om zo’n nieuwe partner als ACM erbij te hebben.

Wakibi streeft ernaar om toegevoegde waarde te bieden door partnerschappen aan te gaan met organisaties die zich extra inspannen om iets goeds te doen voor de gemeenschappen waar zij voor werken. Dat noemen we sociale meerwaarde. Veldpartners zoals Agro Capital Management die hun klanten o.a. innovatieve en op technologie gebaseerde financiële oplossingen bieden krijgen het Innovatie keurmerk. Klik hier voor meer informatie over het Innovatie keurmerk en klik hier voor informatie over de sociale meerwaarde en de overige keurmerken van Agro Capital Management. Of geef vandaag nog een lening aan een van de ACM leners. Als je vragen of commentaar hebt over Agro Capital Management of de betrokkenheid van Wakibi, mail dan naar mailto:support@wakibi.nl of http://www.wakibi.nl/contact/.