Opbrengsten online collecteweek voor het Women Empowerment Fonds bekend

Door Redactie Wakibi op 22-3-2024

socialimpact

Microkredieten

Ruim een miljard vrouwen wereldwijd heeft weinig tot geen toegang tot financiële systemen. Het is voor ondernemende vrouwen in ontwikkelingslanden daardoor extra moeilijk om een bedrijf te starten en zelfredzaam te worden. Om die reden zamelde Wakibi in de week van Internationale Vrouwendag - 3 tot 9 maart – geld in voor het Women Empowerment Fonds via een online collecte. Iedereen kon een bijdrage leveren door online te doneren, of een eigen collectebus aan te maken.

De opbrengsten 

Er zijn 31 collectebussen aangemaakt en 148 donaties gedaan met een gemiddeld donatiebedrag van € 18,20. De opbrengst van de online collecte is in totaal € 2693,-. Met het opgehaalde geld verstrekt Wakibi via het Women Empowerment Fonds microkredieten aan verschillende vrouwelijke ondernemers. Als de ondernemers de lening hebben terugbetaald, leent Wakibi het geld weer opnieuw uit. Zo blijft het geld circuleren en kan Wakibi oneindig veel vrouwen steunen met een kleine lening. Benieuwd geworden wie we met de donaties steunen? Hieronder een overzicht van een aantal vrouwelijke ondernemers aan wie een microkrediet is verstrekt.

Deze ondernemers heeft Wakibi gesteund met jouw hulp

Dianaliz wil met het geld een schoonheidsstudio opzetten met een school

Dianaliz uit San Juan, Puerto Rico

Dianaliz wil met het geld een schoonheidsstudio opzetten met een school erbij. Zodat ze meisjes en vrouwen kan ondersteunen in het verwezenlijken van hun droom in de schoonheidsindustrie.

Verstrek een kleine lening aan Dianaliz in San Juan, Puerto Rico | Wakibi

Verstrek een kleine lening aan Creciendo Group in San Antonio Suchitepéquez

Creciendo Group uit San Antonio Suchitepéquez, Guatemala

Deze inspirerende groep vrouwen in Guatemala wordt aangevoerd door Paola (32 jaar). Zij runt een tortilleria. Daarnaast wil ze graag een bloemenzaak openen om zo vrouwen uit het dorp aan werk te helpen in een van haar bedrijfjes.

Verstrek een kleine lening aan Creciendo Group in San Antonio Suchitepéquez, Suchitepéquez, Guatemala | Wakibi

Nurasiah wil voedselverkoopbedrijf uitbreiden om haar kinderen naar school te kunnen sturen

Nurasiah uit Tangerang, Indonesië

Nurasiah runt al meer dan twaalf jaar een voedselverkoopbedrijf. Ze wil graag uitbreiden om haar kinderen naar school te kunnen sturen.

Verstrek een kleine lening aan Nurasiah in Tangerang, Indonesië | Wakibi

Sylvier wil kunstmest en zaden kopen om haar landbouwbedrijf uit te breiden

Sylvier uit Narok, Kenia

Met deze lening kan Sylvier kunstmest en zaden kopen om haar landbouwbedrijf uit te breiden. Ook wil ze hiermee iemand in dienst nemen die haar hiermee kan helpen.

Verstrek een kleine lening aan Sylvier in Narok, Kenia | Wakibi

Phượng wil graag het assortiment uitbreiden om zo meer klanten aan te trekken en een beter bestaan op te bouwen voor haar gezin

Phượng uit Quảng Hải, Vietnam

Phượng is 29 jaar en voorziet al bijna acht jaar haar gezin in levensonderhoud met haar mobiele kruidenierskraam. Ze wil graag het assortiment uitbreiden met portemonnees, zonnebrillen, riemen en andere accessoires om zo meer klanten aan te trekken en een beter bestaan op te bouwen voor haar gezin.

Verstrek een kleine lening aan Phượng in 07 Quảng Hải, Vietnam | Wakibi

Help je deze en/of andere vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden met het opbouwen van een beter bestaan?

Doe een donatie in één van de collectebussen via Wakibi Digicollect (dit kan nog t/m 31 maart 2024). Of verstrek direct een lening aan een van de vrouwelijke ondernemers via www.wakibi.nl/projecten

Wij bedanken alle collectebus eigenaren en donateurs hartelijk voor hun inzet en bijdrage tijdens de collecteweek.