Podcast met Mark Oostendorp, CEO van Wakibi-partner IQI Petfood

Door Mirjam de Graaf op 15-1-2024

Impact van microkrediet

Partners en sponsors

socialimpact

“Sustainable werken is een keuze. Begin gewoon!”

Sinds drie jaar is IQI Trusted Petfood Ingredients partner van Wakibi. Het begon met het inzetten van een paar duizend euro aan kerstbudget voor microkredieten. Die inleg heeft inmiddels al gezorgd voor 273 microkredieten met een totale waarde van € 31.000,-. Het partnerschap sluit perfect aan bij de duurzame doelen van IQI Petfood, waar CEO Mark Oostendorp in deze podcast graag meer over vertelt.

“In petfood werk je al met restproducten, Waar wij bijvoorbeeld zeggen dat er zalm in het voer zit, bedoelen we de dingen die mensen niet willen eten, zoals kop, staart en snijverlies. Dan kun je zeggen: je bent duurzaam bezig, maar wij vinden dat niet genoeg. We verdiepen ons in de hele keten en proberen onze totale footprint zo laag mogelijk te maken.” Voor IQI Petfood en Oostendorp als CEO is dat een zaak van het hele bedrijf. “We hebben met het hele team gekeken: wat betekent duurzaamheid voor ons, welke doelen willen we stellen.”

In de podcast hoor je meer over welke Sustainable Development Goals van de VN IQI Petfood voorop stelt en hoe ze dat doen. Voor mensen die er ook mee aan de slag willen heeft Oostendorp een duidelijk advies: “Begin gewoon, hoe klein je ook bent! Je ziet het aan onze microkredieten, dat bedrag verspreidt zich als een olievlek over de wereld en heeft inmiddels al meer dan 250 ondernemers geholpen!”

 

Luister naar de Social Impact Show: Esther van der Stegen in gesprek met Mark Oostendorp