Q-logic verlengt partnerschap met Wakibi ‘Steun aan ondernemers past heel goed bij ons’

Door Peter Blees op 13-4-2023

Partners en sponsors

socialimpact

Microkredieten

‘Werkgeluk voor iedereen’ is het motto van recruitmentbureau Q-logic. Het verstrekken van microkredieten aan ondernemers in ontwikkelingslanden past daar goed bij. Q-logic heeft het partnerschap met Wakibi onlangs met drie jaar verlengd en zowel het uitleenbedrag als de jaarlijkse bijdrage voor organisatiekosten verhoogd.

“We zijn al sinds 2020 betrokken bij het werk van Wakibi en dat bevalt ons erg goed”, vertellen Mark Jansink (partner) en Jordy Karlas (associate) van Q-logic. “We zijn een coöperatie van zelfstandig ondernemers en we besteden een deel van de winst aan goede doelen. Dat past bij onze maatschappelijke betrokkenheid en ons streven naar werkgeluk voor iedereen.”

Wakibi is erg blij met de verlenging van het partnerschap met Q-logic, zegt Sylvia Siertsema, directeur fondsenwerving. “Het is geweldig dat zij ondernemers de komende jaren toegang blijven geven tot krediet. Dankzij partners als Q-logic kunnen wij doorgaan met het verstrekken van microkredieten zonder winstoogmerk. Daarmee kunnen deze mensen investeren in hun eigen leven en dat van hun leefomgeving.”

Werk belangrijk voor iedereen

Q-logic koos er drie jaar geleden voor om het werk van Wakibi gedurende een langere periode te steunen. Mark: “We steunen graag ondernemerschap in landen waar ondernemen minder kansrijk is. Het geeft ons veel voldoening daaraan bij te dragen, omdat ons eigen dagelijks werk immers ook over werk gaat. We bemiddelen hier in Nederland mensen naar een baan die bij hen past. We weten als geen ander dat werk belangrijk is voor iedereen, het geeft zekerheid en zelfrespect, maar ook uitdaging.”

“Wat ons bij Wakibi ook aanspreekt zijn de transparantie en de laagdrempeligheid”, vult Jordy aan. “Het is fijn om te weten dat elke euro die je uitleent geheel bij de ondernemers in de ontwikkelingslanden terechtkomt. En je kunt met honderd of duizend euro al heel wat bereiken in veel landen.”

Impact

Mark en Jordy maken deel uit van de commissie ‘operations’ van Q-logic. Naast zaken als huisvesting en ICT van de coöperatie, houdt deze commissie zich bezig met de keuze van de goede doelen. “Alles met elkaar hebben we het daar erg druk mee, dus we vinden het prettig dat we niet in detail betrokken zijn bij de microkredieten die worden verstrekt. Wakibi maakt die keuze en rapporteert regelmatig over de voortgang en over de impact van onze leningen”, legt Mark uit. Namens Q-logic zijn inmiddels 500 leningen verstrekt voor een bedrag van € 15.000; Wakibi schat de social impact daarvan op bijna € 80.000.

Overigens kiest Q-logic elk jaar nog één of twee goede doelen waaraan eenmalig steun wordt gegeven, zoals recent de Giro 555-acties voor Oekraïne en Turkije/Syrië. Bij de coöperatie zijn circa 30 ondernemers aangesloten. Ze hebben gezamenlijke kantoren in Amsterdam, Breda, Amersfoort, Rotterdam en Hengelo.

Wil je vanuit jouw passie voor ondernemen ook andere ondernemers helpen? Lees hier meer over het Partner Social Impact Fonds van Wakibi: Social impact fonds ›