Studententeam in oprichting

Door Redactie Wakibi op 16-6-2017

Over Wakibi

Partners en sponsors

Lees hier het artikel over de studenten Siema Autar (24 jaar, Bestuurskunde) en Anne Rietman (18 jaar, Future Planet Studies) die zich willen inzetten met medestudenten voor Wakibi!

Wist je dat jongeren steeds meer maatschappelijk betrokken zijn? Ze zijn regelmatig donateur, doen meer vrijwilligerswerk en tonen zich vaker politiek actief dan voorheen, aldus cijfers uit een wetenschappelijk onderzoek. Wakibi vaart mee op deze trend en zet samen met studenten Siema Autar (24 jaar, Bestuurskunde) en Anne Rietman (18 jaar, Future Planet Studies) een studententeam op.
 

,,Ons studententeam staat nog in de kinderschoenen, maar het idee is evenementen te organiseren met en voor studenten en zo meer exposure te genereren”, vertelt Siema. ,,Door aan te haken bij festivals zoals bijvoorbeeld Lowlands”, vult Anne enthousiast aan. ,,Daar heerst een goede sfeer en zijn mensen makkelijk aanspreekbaar. Bezoekers staan vaak open om iets goeds te doen voor de wereld. Met hen willen we een persoonlijk gesprek aangaan. Dat helpt beter dan even snel een flyer geven.”
 

Ons team kan verschil maken

Siema: ,,We stellen momenteel een team samen van enthousiaste mensen die aan de andere kant van de wereld het verschil willen maken. Natuurlijk gaat hier wel tijd en aandacht in zitten. Maar je weet dat er een klein bedrag nodig is, waarmee mensen hun bedrijfje kunnen opzetten!” Anne: ,,Als ik vertel aan vrienden en medestudenten wat ik aan het doen ben, reageert iedereen enthousiast.”

Geen organisatiekosten en superpersoonlijk

Waarom de twee studentes zich vrijwillig voor Wakibi inzetten? ,,Wakibi geeft geen hulp op de manier van ‘hier heb je geld, succes ermee’”, legt Siema uit. ,,Mensen worden in hun waarde gelaten door de verantwoordelijkheid bij henzelf te leggen. Je krijgt een lening waarmee je je bedrijfje kan starten en met de winst betaal je de lening in delen terug.
 

Zo geef je mensen zelf de kracht en vinden veranderingen van onderaf plaats. Dat spreekt me aan.” Anne: ,,Als je geld aan een goed doel geeft, is er maar een klein percentage dat daadwerkelijk naar de mensen gaat. Dat is toch gek! Wakibi heeft geen organisatiekosten achter de hand en is superpersoonlijk: Je kiest zelf waar je eigen geld naartoe gaat.”
 

Eerste donateur

De eerste donateur is inmiddels al geworven. ,,Ik heb mijn moeder overgehaald om te doneren”, vertelt Anne lachend. ,,En zelf wil ik met wat spaargeld ouders ondersteunen, die hiermee de educatie van hun kinderen kunnen betalen.”
 

PS: Het studententeam is nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je je actief inzetten voor Wakibi en heb je zin evenementen te benaderen? Of heb je ervaring met sponsorwerving, zodat we onze stand kunnen laten sponsoren. Misschien heb je een juridische achtergrond, zodat je kan kijken of onze ideeën binnen de regels passen? Of heb je een ander idee? Neem dan contact met ons op!