Wakibi wijzigt uitleenbedrag naar 27,-

Door Redactie Wakibi op 17-7-2022

Over Wakibi

Door de daling van de koers van de euro ten opzichte van de dollar, is het standaard uitleenbedrag gewijzigd naar 27 euro.

Zoals je wellicht weet werkt Wakibi samen met Kiva uit Amerika. Alle leningen die je op de website van Wakibi ziet staan, zijn afkomstig van onze partner Kiva. 

Elke lening die jij verstrekt in euro’s wordt automatisch omgezet naar dollars. Tot op de dag van gisteren, hielden we een klein bedrag over. Dit bedrag werd direct de volgende dag na het verstrekken van de lening teruggestort in je account. In mijn transacties staat dit bedrag omschreven als Terugbetaling reserves euro-dollarkoers.

Van €25 naar €27

De koers van de euro ten opzichte van de dollar is de laatste tijd gedaald waardoor binnenkort waarschijnlijk de €25 geen $25 meer waard is. Dit heeft als gevolg dat Wakibi het verschil zou moeten bijbetalen. Je kunt je voorstellen dat dat voor een stichting als Wakibi niet mogelijk is. 

Om deze bijbetaling te voorkomen is per vandaag het standaard uitleenbedrag van €25 gewijzigd naar €27. Uiteraard ontvang je, zoals je van Wakibi gewend bent, de volgende dag na het verstrekken van een lening een terugbetaling voor het verrekenen met de werkelijke euro-dollarkoers. 

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op.