"Zorg zelf voor betere leefomstandigheden" - Mark Elsgeest

Door Redactie Wakibi op 9-9-2016

Over Wakibi

Aan het woord is Mark Elstgeest, partner bij organisatieadviesbureau Morgens. Hij vertelt ons waarom het werk van Wakibi zo zinvol is en waarom het bureau Morgens betrokken is bij Stichting Wakibi.

,,Als mensen onder de ondergrens van de maatschappij zakken, is het niet meer dan logisch ze te helpen. Zodra ze er bovenop komen, moeten ze hun eigen regie weer pakken. Daarom vind ik het werk van Wakibi zinvol; mensen zorgen uiteindelijk zelf voor betere leefomstandigheden.” Aan het woord is Mark Elstgeest, partner bij organisatieadviesbureau Morgens. ,,Aangezien wij zelf ook ondernemers zijn, gunnen we iedere ondernemer een manier om hun bestaan op orde te krijgen. Vandaar onze betrokkenheid bij Wakibi. Wij geloven in deze vorm.”
 

Niet gericht op geld en status

Morgens adviseert bedrijven in de zorg-, overheidssector en in de zakelijke dienstverlening. Hun streven is projecten te begeleiden die echt leiden tot duurzame verbetering. Naast dit werk zetten ze zich regelmatig in voor verantwoordelijk en duurzaam ondernemen. ,,Ons jonge team van consultants is niet zozeer gericht op geld en status. Belangrijker is hoe je je gedraagt in de maatschappij”, aldus Elstgeest. Deels doet Morgens dat financieel, bijvoorbeeld door ervoor te kiezen geen kerstcadeau te verdelen, maar geld aan een goed doel te geven.
 

Bijdrage in natura

Aan Wakibi levert Morgens ook een bijdrage in natura. ,,Vanuit ons vakgebied helpen we met het in kaart brengen van de organisatie. Als iemand inlogt op de website en besluit geld uit te lenen aan een ondernemer worden er allerlei processen op gang gebracht. Zo wordt de geldstroom in werking gezet en is er contact met de uitlener. Hierbij loopt Wakibi soms tegen knelpunten aan die wij in kaart brengen en waar we vervolgacties op bedenken”, vertelt Elstgeest enthousiast. Morgens denkt mee over wat Wakibi nodig heeft om de volgende stap te zetten. ,,Op dit moment maken we een plan voor een nieuw product, het Wakibifonds. Onze consultants vinden dat leuk en het is voor hun geen probleem om dit naast hun gewone werk te doen.”
 

PS: Wakibi schrijft maandelijkse over de drijfveren van een ondernemer in Nederland om ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen. Wilt u ook ondernemers ondersteunen via Wakibi? Lees op onze website meer over de Wakibi bedrijfspartners of neem contact met ons op.


Wakibi powered by