Onze eigen Wakibi roos!

Door Redactie Wakibi op 20-3-2012

Over Wakibi

Samen hebben we met bijna 1.000 projecten nu 2.399 ondernemers gesteund! Een update van de laatste activiteiten met als hoogtepunt: de Wakibi-roos!


Gezamenlijk hebben we met bijna 1.000 projecten nu 2.399 ondernemers gesteund! Een korte update van de laatste Wakibi activiteiten:

Blog en team berichten per e-mail
Vanaf nu kun je van Wakibi wekelijks een e-mail ontvangen met nieuwe blog en team berichten. Wil je deze informatie vaker of minder vaak ontvangen? Via ‘Mijn Wakibi’ en dan ‘Notificatie instellingen’ kun je dat aangeven.

De Wakibi Roos
Nederland krijgt binnenkort een nieuwe roos. Een bijzondere roos, die in elke tuin lang zal bloeien: De Wakibi-roos! “Een topper in wording,” zegt Kweker Steven van Dalen, van Rozenkwekerij De Wilde, over deze nieuwe soort: “Net als Wakibi.” De roos wordt op 8 mei gedoopt op de prachtige buitenplaats Beeckestijn in Velsen-zuid, met verslag van Natuurmonumenten, Libelle, Margriet en een aantal andere bladen. Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom! De roos is nu al te koop op dewilde.nl.

Wakibi ANBI status
Als startende organisatie hebben we uiteraard ook voldoende uitdaging. Na meer dan een half jaar corresponderen heeft onze contactpersoon bij de belastingdienst besloten om Wakibi niet de status van officieel goed doel (ANBI) toe te kennen. Vanwege het feit dat de schenker zelf kan bepalen aan wie het bedrag toekomt is er volgens haar geen sprake van vrijgevigheid. Uiteraard hebben wij hierop een andere visie en tekenen we bezwaar aan. We houden jullie op de hoogte!

Teams op Wakibi.nl
Iedereen kan op Wakibi.nl inmiddels een eigen team aanmaken en daarvoor vrienden of bekenden uitnodigen. Met het aantal leden zal ook het aantal teams gaan groeien. De eerste ledenwerf competitie wordt verwacht tussen team Ricoh en Deloitte en tussen de teams Rotterdam en Amsterdam. Maar duidelijk aan kop qua aantal leden staat op dit moment het team van de vrijwilligers! Wat betreft het aantal gesteunde projecten staat JongeHonden op nummer 1. Zij hebben alle medewerkers een Wakibi cadeaubon gegeven en doen datzelfde bij nieuwe opdrachtgevers!

Internationale vrouwendag
Wakibi heeft op de internationale vrouwendag een groot publiek kennis kunnen laten maken met microkredieten. Mede dankzij de sponsoren MagVilla (online magazines kopen) en Gladior (online marketing) is het voor de bezoekers mogelijk om met een gesponsord bedrag te starten. MagVilla biedt alle leden van Wakibi tevens 15% korting aan op al haar bladen, met de volgende code: WKB12VDUUF5G
Beide organisaties zijn ook hun eigen ledenwerf actie voor Wakibi begonnen!

Hartelijke groet,
Peter Schinkel