Duurzaam beleggen met Wakibi

Door Annette Farshchi op 7-10-2021

Partners en sponsors

Via Wakibi investeer je in een duurzame toekomst. Maar wat is duurzaam beleggen precies? En hoe beleg je duurzaam via Wakibi?

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is het bewust investeren in bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld. Investeren in een duurzame toekomst dus. Denk hierbij aan klimaat, maatschappij en milieu. Dit wordt ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen of ethisch beleggen genoemd.

Je geld komt goed terecht en je belegt niet in zaken als wapens en fossiele brandstoffen. Hoe meer we investeren in duurzame bedrijven of initiatieven, des te meer bedrijven zich hier op gaan richten. Zo oefen je invloed uit op een duurzame toekomst. Klinkt goed, toch?

Microkredieten: een duurzame investering

Investeren via Wakibi is investeren in een duurzame toekomst en duurzame zelfredzaamheid. Dit doe je door het verstrekken van microkredieten.

Een microkrediet is een lening voor startende en bestaande ondernemers. Deze vorm van financiële dienstverlening richt zich op individuen en kleine organisaties in minder kansrijke situaties. Denk hierbij aan beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden die vaak geen toegang hebben tot de kapitaalmarkt.

Doordat jij geld uitleent aan een ondernemer, kan die ondernemer zichzelf en haar omgeving weer ondersteunen. Je investeert dus in de duurzame toekomst van deze gemeenschap.

Duurzaam investeren via Wakibi

Wil jij jouw geld duurzaam inzetten? In ons overzicht van projecten vind je alle ondernemers waarin je kunt investeren. Lees hun persoonlijke verhaal en ontdek waar je geld precies naartoe gaat. Dit loopt uiteen van gereedschap of nieuwe producten tot het inhuren van personeel. Ook lees je over de risicobeoordeling en hoe het terugbetalingsschema eruit ziet.

Het mooie van Wakibi's microkredieten is dat het leningen zijn, geen donaties. Het geld dat je investeert betaalt de ondernemer in termijnen terug. Wist je dat 97% de volledige lening terugbetaalt? Zo kan je hetzelfde geld meerdere keren uitgeven, en blijft het oneindig circuleren! En omdat Wakibi grotendeels door vrijwilligers wordt gerund, weet je zeker dat je geld ook écht bij de ondernemer terecht komt.

Ik wil duurzaam beleggen

Geweldig, je kiest ervoor om je geld op een positieve manier in te zetten! Word uitlener en bekijk de projecten die jij kunt steunen!

Laat je het kiezen van projecten liever aan ons over? Vanaf een inleg van 10.000 is dit ook mogelijk. Onze directeur fondsenwerving Sylvia Siertsema helpt je hier graag bij. Neem contact op via s.siertsema@wakibi.nl of kijk op www.wakibi.nl/partner-worden.