Er waait een frisse wind bij Wakibi

Door Helen Albada op 12-2-2021

Partners en sponsors

“Als je ons uitnodigt weet je zeker dat er een frisse wind gaat waaien en dat er zaken in beweging komen”, vertelt Josse Reinsma enthousiast. Hij is één van de junior ondernemers van Jonge Honden; een niet alledaags adviesbureau waar alleen junioren werken. Het bureau geeft starters met maximaal twee jaar werkervaring de kans zelf te ondernemen. Met verschillende achtergronden, een creatieve aanpak en een frisse blik brengen ze nieuwe energie. Hun opdrachtgevers? Met name bedrijven in de overheidssector die zich richten op maatschappelijke meerwaarde.

Jonge Honden en Wakibi: hoe is de connectie ontstaan?

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, bestaat Jonge Honden al twintig jaar. Hoe is deze organisatie bij Wakibi terecht gekomen? “Als je een spaarpotje hebt met geld dat je wilt investeren in een goed doel, is het fijn een partner te vinden die aansluit bij onze waarden; het stimuleren van ondernemerschap”, licht Josse toe. “Bovendien is het niet ons doel om alleen een zak geld af te leveren. We willen een stap verdergaan dan donorschap en ook onze kennis en kunde aanbieden.”

Wakibi vermenigvuldigt impact

Wakibi past perfect in het plaatje van Jonge Honden en voor de komende jaren steunen zij de Wakibi-ondernemers dan ook met hun donatie. “Superleuk om te zien dat ons geïnvesteerde geld weer terugkomt en opnieuw kan worden ingezet. Zo vermenigvuldig je je impact. Verder zetten we de Wakibi-cadeaubon in als relatiegeschenk. Ook dat past bij ons; we geven onze opdrachtgevers iets betekenisvols.”

Brainstorm en workshops via zoomevent

Naast geld levert Jonge Honden ook inhoudelijk hun bijdrage aan Wakibi. Zoals het organiseren van een brainstorm over het versterken van de band met vrijwilligers en donateurs. Ook hebben ze meegewerkt aan een partnerevenement in november. “Vanwege Corona werd het een onlinebijeenkomst, die we op creatieve wijze hebben gefaciliteerd. Inhoudelijk gaven we een workshop over hoe je als organisatie impact kan maken, welke stappen je zet en welke acties hieraan zijn verbonden. Zelfs tijdens deze Zoom-bijeenkomst zag je dat mensen elkaar via het scherm vonden en contacten uitwisselden.” Voor het komende jaar bruisen de Jonge Honden van ideeën en plannen die ze samen met Wakibi willen opzetten. Daar horen we zeker meer van!