Met Wakibi werken aan een beter milieu?

Door Redactie Wakibi op 8-4-2016

Partners en sponsors

Terracycle houdt zich samen met tienduizenden Nederlanders bezig met het verzamelen van snoeppapiertjes, veiligheidskleding, pennen en handschoenen. Het bedrijf probeert deze restproducten om te zetten in een duurzame oplossing.

Sinds vijf jaar zijn tienduizenden Nederlanders in de weer met het verzamelen van snoeppapiertjes, veiligheidskleding, pennen en handschoenen. Niet voor de fun, maar voor het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Terracycle, wereldleider in het recyclen van zogenaamd ‘niet-recyclebaar’ afval. Veel bedrijven zitten in hun maag met deze restproducten en zien graag een duurzame oplossing voor hun afval. Terracycle is deze uitdaging aangegaan.
 

Afval eindigt in een douchegordijn

Volgens oprichter Tom Szaky (31) wordt het ingezamelde materiaal teruggebracht tot grondstoffen en verkocht tegen de normale marktprijs aan allerlei bedrijven. Zo eindigt het afval in douchegordijnen, schoenen, spoorwegbanden of bankjes. Een klein deel wordt hergebruikt als ‘afvalkunst’, zoals tasjes en andere gebruiksvoorwerpen.
 

Doe mee en verzamel plastic voor Wakibi

Wil jij ook meewerken aan een beter milieu en tegelijkertijd Wakibi steunen? Dat kan! Omdat Wakibi gelooft in een betere wereld, dus ook in samenwerken, kunnen mensen die ons willen steunen vanaf deze maand aan de slag met het verzamelen van ‘niet-recyclebaar’ afval als plastic luchtverfrissers, toiletblokken en spuitkoppen van huishoudmiddelen.

Voor elk huishoudproduct dat je afgeeft aan Terracycle, krijgt Wakibi twee zogenaamd TerraCycle punten, waarbij 1 punt gelijk staat aan €0,01. Zo sla je twee vliegen in één klap: je helpt het milieu en steunt Wakibi.
 

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerkingsactie.


PS: Wakibi schrijft maandelijkse over een ondernemer in Nederland. Hieruit komt naar voren waarom het voor hun belangrijk is ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen. Wilt u ook ondernemers ondersteunen via Wakibi? Neem dan contact met ons op.