Nieuwe directeur

Door Redactie Wakibi op 31-10-2015

Over Wakibi

Graag stellen we aan u voor, Christine Scheepmaker als onze nieuwe directeur! Christine: “Trots en enthousiast! Trots om voor deze prachtige stichting aan het werk te mogen gaan.''  

Om de organisatie verder uit te bouwen en te professionaliseren is het team van vrijwilligers uitgebreid met een vaste (uitvoerend) directeur voor 3 dagen per week. Graag stellen we onze nieuwe directeur Christine Scheepmaker, het bestuur en de raad van toezicht nog even voor. Daarnaast willen we de interim directeur Frederique van Randwijck van harte bedanken voor haar inzet!

De directeur van Wakibi geeft leiding en uitvoering aan de dagelijkse gang van zaken binnen de Stichting en voert in nauwe samenwerking met en onder mandaat van het bestuur het beleid en strategie uit. Het bestuur en de uitvoering van het beleid wordt weer gecontroleerd de raad van toezicht. 

Uitvoerend directeur

Christine Scheepmaker werkte de afgelopen jaren als jurist, kantoormanager en business consultant op Curaçao. Sinds mei dit jaar woont Christine weer in Nederland. Christine: “Trots en enthousiast! Trots om voor deze prachtige stichting aan het werk te mogen gaan. Enthousiast omdat in samenwerking met alle vrijwilligers en sponsoren al zoveel moois staat, maar ik ook mogelijkheden zie om Wakibi meer bekendheid te geven, meer deelnemers te winnen en meer hulp te kunnen bieden. Ik heb zin om voor al die moedige ondernemers flink aan de slag te gaan. Ik hoop u ook met ons!”

Raad van toezicht

Steven van Randwijck is ondernemer, investeerder en groei strateeg. Hij helpt bedrijven hun groei te versnellen. Steven: “Wakibi geeft ondernemers de mogelijkheid te groeien door geld te lenen wat normaal niet voor hen toegankelijk is. Het geeft hun vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Wakibi biedt voor mij het in Nederland unieke platform om deze ondernemers te kunnen helpen”. 

Albert Oegema is de oprichter van Legal Matters, die juridische dienstverlening voor ondernemers aanbiedt. Albert: “Ondernemende mensen zijn de basis van vooruitgang en groei. Kansen geven aan deze mensen is inspirerend. Wakibi maakt ook de middelen hiervoor mogelijk .Als ondernemer lever ik met veel plezier een bijdrage aan de Raad van Toezicht om alle inzet en activiteiten optimaal te laten verlopen”. 

Niels Oudega is oprichter van Nobohome dat vastgoed ontwikkelt in Barcelona. Niels: "Veelal wordt er gedoneerd zonder dat we weten waar het geld precies terecht komt. Wakibi is anders. Wakibi geeft je de keuze aan wie je een lening verstrekt. Het is een micro lender van deze tijd: transparant, gericht en persoonlijk. Dit spreekt mij, een ondernemer met een marketing hart, enorm aan en ik zet me er dan ook graag voor in".

Bestuur

Peter Schinkel is sinds zijn 17e ondernemer en besloot na 12 jaar zelf te ondernemen om ondernemers in ontwikkelingslanden te gaan ondersteunen. “Mensen kunnen ondersteunen bij het oprichten van hu eigen bedrijf, en achteraf je lening ook nog terugkrijgen sprak mij zo aan dat ik besloot om mijn eigen onderneming over te dragen en Wakibi op te zetten”.

Hans Vloemans heeft jarenlang gewerkt als financieel directeur in de Benelux bij o.a. Ricoh en BMG. Hans: “Sinds eind vorig jaar ben ik penningmeester van Wakibi. Ik doe dit uit betrokkenheid met de derde wereld en in het bijzonder met die mensen die trachten een bestaan als ondernemer op te bouwen. Sinds de oprichting van Wakibi verstrek ik leningen en het is mooi om te zien dat in ver weg de meeste gevallen de leningen terug betaald worden en dus hun doel bereikt hebben”.

Peter Bosch is zzp’er en werkt als controller voor zorginstellingen. Peter: “Enige tijd geleden vond ik het tijd worden om me in te zetten voor kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Met mijn kennis en ervaring op het gebied van financiën en processen ondersteun ik Wakibi en daarmee kleine ondernemers en zelfstandigen in ontwikkelingslanden. Wakibi biedt niet alleen mij, maar ook u de mogelijkheid om ondernemers te helpen d.m.v. kleine leningen”.