Nieuwe directeur fondsenwerving: Sylvia Siertsema

Door Redactie Wakibi op 6-9-2020

Over Wakibi

Met veel plezier stellen wij namens het Wakibi-bestuur onze nieuwe directeur Fondsenwerving Sylvia Siertsema voor. In de komende tijd zal zij de fondsenwervende taken van Amarens, onze interim directeur, overnemen.

Sylvia heeft een ruime ngo-ervaring. Ze begint 31 augustus met haar werk voor Wakibi. Amarens zal haar in de eerste weken wegwijs in de organisatie maken. Het werk van Sylvia zal zich met name richten op het vinden van nieuwe partners, het onderhouden van contacten met huidige partners en het verder vergroten van het aantal leningen. Sylvia werkt 2,5 dagen in de week voor Wakibi.

Mooie herinneringen aan microkredieten

"Vanuit mijn werk voor Unicef heb ik goede herinneringen aan de effecten van microkredieten.  Ze maakten een grote indruk op mij. Ik heb gezien hoe een microkrediet er in Mozambique voor zorgde dat twee vrouwen samen een naaiatelier konden starten. En hoe hun kinderen door de inkomsten naar school konden, ze gezond eten konden kopen en beter gaan wonen. Bij een ander project in Ghana zag ik hoe een groep vrouwen een kippenfarm waren begonnen met een microkrediet. De lening was snel al helemaal afbetaald. Ik kijk ernaar uit om deze herinneringen om te zetten in concrete acties voor Wakibi, waardoor de stichting kan groeien en nog meer ondernemers als deze ondernemers in landen als Mozambique en Ghana kan helpen."

Sylvia is jurist en heeft post-hbo-bedrijfskunde en management afgerond aan de Haagse Hogeschool. Zij heeft lang bij Unicef en het Tropeninstituut gewerkt. De afgelopen acht jaar werkte ze in het LUMC bij een stichting voor kankerpreventie: Female Cancer Foundation. De stichting heeft als doel om baarmoederhalskanker wereldwijd te bestrijden. Haar laatste functie daar was directeur.
Sylvia is getrouwd en heeft drie kinderen: twee dochters en een zoon. Ze heeft een aantal jaren met haar gezin in Madrid, Hong Kong en Singapore gewoond.  
Wij wensen Sylvia heel veel succes en plezier bij Wakibi. Wil je Sylvia succes wensen, tips geven, of heb je een vraag? Mail naar s.siertsema@wakibi.nl.