Rosana over Wakibi en haar vrijwilligerswerk

Door Redactie Wakibi op 5-10-2016

Over Wakibi

Met veel enthousiasme zet Rosana zich wekelijks in voor de groei en optimalisatie van het platform van Wakibi. Mede dankzij haar inzet kun je via Wakibi ondernemers in ontwikkelingslanden steunen!

Meet Rosana!

Ik ben Rosana Rocha de Bruijn, 44 jaar, getrouwd met Franck en moeder van Sophie (8 jaar) en Daví (7 jaar). Ik kom oorspronkelijk uit Brazilië en woon sinds 2002 in Nederland. Ik heb voornamelijk als Project Manager van process verbeteringen gewerkt. Een van mijn hobbies is yoga en op dit moment probeer ik van yoga een dagelijks routine te maken.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Ik wil een andere, meer zingevende, richting geven aan mijn carrière. Via vrijwilligerswerk wil ik ervaren en leren hoe organisaties met een maatschapelijk doel opereren. Uiteindelijk zoek ik de bevestiging dat dit de richting is waar ik voor wil gaan. Ik houd me nu bezig met het bijwerken van de profielen van de veldpartners. Op deze manier kan ik veel leren over het werk wat zij doen en voor welk doelgroep.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Wakibi?

In mijn zoektocht over wat ik eingelijk wil doen, kwam ik in aanraking met het concept van sociaal ondernemen en het boek van Muhammad Yunus, de grondlegger van het microkrediet. Ik vond dit super interessant en ik raakte meteen enthousiast! Ik ben toen begonnen organisaties in Nederland te zoeken die al bezig waren met dit concept en zo heb ik Wakibi gevonden. Ik wilde meer weten hoe Wakibi werkt en ook meehelpen. Daarom heb ik mijzelf aangeboden als vrijwilliger.

Microkrediet een goed concept

Ik kom zelf uit een ontwikkelingsland en dan ook nog één die een turbulente politieke periode doormaakt. Microkrediet lijk mij een goed concept om mensen te helpen waar de politieke wil nog ontbreekt. Ik vind het heel bijzonder dat Wakibi ons de mogelijkheid biedt om direct mensen in ontwikkelingslanden te helpen om meer autonomie op te bouwen en voor zichzelf te zorgen. Als je Wakibi versterkt via donaties of vrijwilligerswerk, dan help je Wakibi kansen te blijven bieden aan mensen die geen toegang hebben tot financiële diensten van banken. Zodoende help je armoede te bestrijden!


Ook vrijwilliger worden? Kijk op de pagina vrijwilligers voor de mogelijkheden of neem direct contact met ons op via: support@wakibi.nl

Lees hier ook de interviews met andere vrijwilligers voor Wakibi
Vrijwilliger Linda over Wakibi
Vrijwilligers Arnold en Hansjelle over Wakibi
V
rijwilliger Salem over Wakibi