Strategische samenwerking Green Cross Nederland en Wakibi

Door Redactie Wakibi op 15-9-2020

Partners en sponsors

Mooi nieuws! Wakibi is een strategische samenwerking aangegaan met milieu- en duurzaamheidorganisatie Green Cross Nederland (www.gcnl.nl).

Deze organisatie begint met een aansprekend ideëel sprekersplatform Speakers for Awareness (SfA). Alle sprekers die werken via dit platform schenken hun honorarium volledig aan een goed doel. En Wakibi is één van die goede doelen. Via het ‘SfA-Wakibi Social Impact fonds’ ondersteunen de sprekers ondernemers in ontwikkelingslanden met het opzetten of uitbouwen van hun eigen bedrijf, waardoor ze hun levensomstandigheden drastisch kunnen verbeteren.

SfA is een wereldwijd platform en start eind 2020 met een kleine honderd Nederlandse topsprekers, die allen hun fee schenken aan SfA-projecten en het 'SfA Wakibi Social Impact fonds'. Het gaat hierbij vaak om aanzienlijke honoraria van vele duizenden euro’s per spreker. In 2021 en aankomende jaren wordt dit sprekersbestand verder uitgebreid met buitenlandse topsprekers uit de 28 landen waar Green Cross afdelingen heeft.

Op termijn verwacht SfA een wereldwijd werkend platform te zijn met een aanbod van vele duizenden (top)sprekers.

Op dit moment is SFA bezig met het bouwen van het online boekingsplatform voor dit sprekersbureau en loopt er een crowdfunding via het Global Giving platform, waar van 14-18 september 2020 iedere bijdrage met 50% wordt verhoogd.

"Alle sprekers van SFA leveren met hun lezingen een bijdrage aan het mooier, duurzamer, rechtvaardiger en daarmee ‘toekomstbestendiger’ maken van onze wereld. Wakibi ondersteunt het initiatief van harte en is blij dat we met onze microkredieten één van de partners van het sprekersbureau kunnen zijn" aldus Matthijs Nieuwenhuis.

Het doel is om met deze fundraising een internationale sprekers-boekingssite te laten bouwen waarop alle deelnemende sprekers zichzelf kunnen presenteren. Al deze sprekers leveren met hun lezingen een bijdrage aan het mooier, duurzamer, rechtvaardiger en daarmee ‘toekomstbestendiger’ maken van onze wereld.