Update over terugbetalingen leningen en maatregelen rondom COVID-19

Door Redactie Wakibi op 6-9-2020

Waarom microkredieten

Het zal je niet verbazen dat de COVID-19-maatregelen wereldwijd ook Wakibi-leners en veldpartners raken. In dit bericht informeren we over deze bijzondere omstandigheden en de invloed daarvan op de uitleningen.

Het kan zijn dat je een lening hebt verstrekt via ten minste één lokale veldpartner die:

  • de aflossingstermijnen van leners heeft verschoven, of;
  • een uitstel van betaling heeft gekregen van onze partner Kiva, of;
  • actief is in een land waar een nationaal uitstel op het aflossen van leningen is.

Met onze partner Kiva werken we met lokale organisaties, veldpartners genoemd, die leningen verstrekken en uitstaande leningen innen. Bij deze activiteiten geven we prioriteit aan het welzijn van onze leners en het personeel van deze veldpartners. Het is daarom de komende tijd mogelijk dat leners hun lening later aan je terugbetalen. Ook zie je minder leningaanvragen op onze website. Dit is een direct gevolg van de lokale maatregelen rondom COVID-19.

De status van je leningen kun je checken via Mijn leningen op je accountpagina.


Via de tab ‘lokale partner’ bij een project lees je specifieke informatie over de veldpartner. Onze vrijwilligers werken er hard aan om hier details aan toe te voegen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor de betreffende partner.

Wij zijn er trots op dat we onze leners en veldpartners bij kunnen staan tijdens deze crisis. Ook met de hulp die we geven met het Wakibi Corona Noodfonds. Dat kunnen we niet zonder jou. Daarom langs deze weg een welgemeend dankjewel, mede namens onze leners en veldpartners, voor je blijvende steun.