Wakibi als Escher-tekening?

Door Redactie Wakibi op 7-10-2016

Over Wakibi

Sticky Presentations heeft Wakibi geholpen met het in kaart brengen van de boodschap die Wakibi wil overdragen in de vorm van een presentatie. In dit artikel lees je hoe dit tot stand gekomen is.

,,Als je geld inzet bij Wakibi geef je mensen een zetje. Je leent geld uit en het komt weer terug. Eigenlijk is het een soort Escher-tekening; je kijkt ernaar en het lijkt alsof het niet mogelijk is. Toch klopt het. Veel mensen denken vaak bij ‘financieel steunen’: dat geld is weg. Maar bij Wakibi wordt het opnieuw gebruikt.” Aan het woord is Jantien van der Laan, presentatie specialist en consultant bij Sticky Presentations; een full service presentation agency dat bedrijven traint in presentaties.
 

Welk verhaal vertelt Wakibi?

Omdat Sticky Presentations goede doelen een warm hart toedraagt, bood ze Wakibi aan om zelf mee te denken over hun presentatie. ,,Wakibi vraagt een bijdrage van mensen. En als je iets vraagt, moet je ook iets brengen. Daarom is het mega belangrijk dat hun boodschap duidelijk te horen is. Welk verhaal hebben ze te vertellen? Landt dit verhaal goed bij mensen? Roept het emoties op? Daar hebben we hen bij geholpen”, vertelt Van der Laan enthousiast.
 

Duidelijke boodschap met concrete presentatie

Het bedrijf heeft een krachtige methode samengesteld die werkt. ,,Na een intensieve brainstormsessie met Wakibi werd duidelijk welke boodschap zij wil vertellen.” Niet alleen het verhaal, maar ook een concrete presentatie in PowerPoint is uit de samenwerking gerold. ,,Een PowerPoint geeft visueel weer wat je wilt vertellen. Beelden worden immers beter onthouden dan tekst. Maar hoe schakel je van woord naar beeld? Dat is moeilijk.” En het resultaat? Een kant-en-klaar presentatiepakket, waarmee Wakibi haar verhaal kan doen aan leden, donateurs en bedrijfspartners.
 

PS: Wakibi schrijft maandelijkse over de drijfveren van een ondernemer in Nederland om ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen. Wilt u ook ondernemers ondersteunen via Wakibi? Lees op onze website meer over de Wakibi bedrijfspartners of neem contact met ons op.