Wakibi-partner Dialog Groep aan het woord: “Alleen geld geven voelde te onpersoonlijk”

Door Redactie Wakibi op 9-3-2021

Waarom microkredieten

Partners en sponsors

“Partner zijn van Wakibi, wat betekent dat eigenlijk voor je bedrijf?” we vroegen het aan Karen van Vliet, HR-manager bij Dialog Groep, een Nederlands-Belgische organisatie met 55 werknemers.

Karen van Vliet, HR-manager bij Dialog Groep. Foto: kijk-kunst fotografie, Karin Keesmaat

Maar eerst … wat doet Dialog Groep eigenlijk?

Dialog Groep levert diensten en oplossingen aan bedrijven zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, telecomproviders en overheidsinstellingen. Vooral om digitale selfservice en klantcontact makkelijker en persoonlijker te maken. Denk hierbij aan klantcommunicatie via brieven en e-mails, maar ook aan chatbots, gepersonaliseerde video’s en klantportalen, zoals je persoonlijke online bankomgeving.

Wat is jullie link met Wakibi?

Eén van de kernwaarden van ons bedrijf is betrouwbaarheid. Voor ons betekent betrouwbaar zijn dat ondernemers op ons kunnen rekenen voor het realiseren van hun plannen. Hierbij wilden we ons niet beperken tot onze eigen klanten in Nederland en België. Via Wakibi kunnen we ondernemers van over de hele wereld helpen om op eigen kracht aan een betere en duurzame toekomst te bouwen.

Dankzij Wakibi kunnen ondernemers van over de hele wereld op ons vertrouwen.

Partner worden van Wakibi, hoe werkt het?

Wat Wakibi zo bijzonder maakt, is dat de leningen voor de volle 100% bij de geselecteerde ondernemers in andere landen terechtkomt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, maar hoe hard zij zich ook inzetten, er moeten wel kosten worden gemaakt. Wij steunen Wakibi met een vaste jaarlijkse bijdrage aan de werkingskosten.

De oneindige cadeaubon

Voor bedrijven zijn er verschillende modellen om Wakibi te steunen. Wie wil kan gewoon geld geven, maar dat leek ons te afstandelijk. Wij kozen voor een formule waarbij we Wakibi financieel ondersteunen én cadeaubonnen voor onze medewerkers en klanten genereren. Met die cadeaubonnen kunnen zij een persoonlijke lening verstrekken aan de ondernemers van hun keuze, en met de terugbetalingen kunnen zij opnieuw projecten ondersteunen. 

Ons Wakibi-groepje heeft al 76 projecten gesteund, voor een totaal van 5.000 euro.

Hoe reageren klanten daarop?

Klanten vinden het leuk omdat het anders is. Het is niet je standaard relatiecadeau en het geeft aan waar wij voor staan. Wanneer we iemand een cadeaubon geven vragen we hen om lid te worden van onze Wakibi-groep. Of ze dat ook doen is hun keuze, maar intussen telt ons groepje al 18 leden, en dat in 6 maanden tijd.

Niemand mag zich gedwongen voelen: we vragen onze medewerkers bewust niet of ze lid zijn van Wakibi

Vrijblijvend

Als er iemand binnen ons bedrijf jarig is, of als we iemand in het zonnetje willen zetten, krijgt die persoon de keuze tussen twee cadeaubonnen, waaronder een van Wakibi. We willen niemand iets opleggen, maar we zien wel dat veel mensen hiervoor kiezen. We zien ook dat de blogs, waarin we de resultaten van ons Wakibi- groepje bekend maken, goed worden gelezen en veel duimpjes krijgen. Momenteel hebben we al 76 projecten gesteund, voor een totaal van 5.000 euro.

PS Wist je dat giften aan Wakibi een belastingvoordeel opleveren? Ieder jaar kan je tot 50% van je bedrijfswinst aftrekken.