Hier zijn we weer even met een Wakibi update!

Door Redactie Wakibi op 15-2-2012

Over Wakibi

Deze week hebben we de 500 leden gepasseerd, gaan we deelnemen aan de Internationale vrouwendag en heeft de eerste stagiair zijn intrede in het team gemaakt, hoog tijd dus voor een update vanuit Wakibi!

Uitbreiding Wakibi team
Sinds een week is het Wakibi vrijwilligers team weer flink uitgebreid. Voor het eerst nu ook met een full-time kracht in de vorm van marketing trainee Maxim de Bie. Hij gaat de Young professionals bij Wakibi betrekken. Ook is betrokken bij een actie in samenwerking met de platformen Voordekunst.nl en Crowdaboutnow.com om onze leden in diverse Nederlandse magazines te laten interviewen.

Internationale Vrouwendag
Over de hele wereld vieren vrouwen op 8 maart internationale vrouwendag. Voor Wakibi een belangrijk moment, want meer dan 80% van de leningen wordt verstrekt aan vrouwen. In Zwolle komen er 800 vrouwen bijeen voor een gevarieerd, uitdagend en internationaal programma. Wakibi gaat in samenwerking met de Rabobank het programma over microfinanciering verzorgen.

Vanaf vandaag: Sociale meerwaarde microfinanciering partners
Het is altijd goed om kritisch te kijken naar de bijdrage van je steun, zo ook bij microkrediet via Wakibi. Wakibi werkt altijd via lokale microfinanciering instellingen die door de organisatie Kiva zijn geselecteerd. De profielen van deze partners zijn te vinden op onze website. Onder ieder project staan de gegevens van deze partners, met een link naar de details. Zo is het gemakkelijk om deze gegevens te betrekken bij het selecteren van een project.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om in één oogopslag de sociale meerwaarde van een partner te bekijken. Bij alle partner profielen zijn de sociale keurmerken toegevoegd die Kiva op basis van haar uitgebreide onderzoeken toekent. Toelichting over de sociale meerwaarde is te vinden op de website onder de link ‘Sociale meerwaarde’ in het onderdeel ‘Over Wakibi’.

Meer informatie over de levenscyclus van een lening, risico’s en partner selectie is te vinden in onze veelgestelde vragen.

Hartelijke groet,
Peter Schinkel