Ronald van der Werf, vertaler bij Wakibi

Ronald van der Werf is als vrijwilliger vertaler voor Wakibi.

“Ik ben Ronald van der Werf, 49 jaar en woon ruim 20 jaar samen met mijn partner Karianne in Zeist. Ik heb twee kinderen, een actieve jongen van 15 en een creatieve dochter van 13 jaar oud. We hebben een erg sportief gezin. In mijn vrije tijd ben ik met mijn zoon te vinden in de sportschool en op het voetbalveld van Saestum waar ik als teammanager de O17-selectie begeleid.

Na mijn hbo-opleiding elektronica aan Rens en Rens in Hilversum ben ik via wat omwegen in 1998 terecht gekomen bij het Nederlandse verkoopkantoor van het Duitse igus® GmbH, een producent en leverancier van kunststof onderdelen voor de machinebouw waar ik nog altijd met veel plezier leiding geef.

In 2014 raakte ik bij toeval bekend met Wakibi en koos ik mijn eerste project om uit te lenen. In de daarop volgende jaren heb ik af en toe wat geld bijgestort en inmiddels vloeit het geld maandelijks weer terug zodat ik het keer op keer opnieuw kan uitlenen.

Eind 2020 wilde ik iets meer gaan betekenen voor Wakibi zonder me echt vast te leggen op het aantal uren dat ik per week/maand zou kunnen investeren en zo kwam ik uit bij het team van vertalers. Vanaf de eerste voorzichtige mail ben ik warm onthaald door Paul die mij in contact bracht met de vertalers-teamleider Simon en binnen een week had ik mijn eerste projectje vertaald. Het leuke van vertaler-vrijwilliger is dat je zelf je projecten kunt uitzoeken die je wilt vertalen en er net zoveel (of soms net zo weinig) tijd in kan stoppen als je zelf wilt.”

Ronald van der Werf, vrijwilliger voor Wakibi

Geïnspireerd door het verhaal van Ronald?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden