Wakibi zoekt een Financieel Directeur (vrijwilligerswerk)

Over Wakibi

Wakibi verbindt Nederlandse kredietverleners en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar via ons online platform: Wakibi.nl. De gehele inleg van de kredietverleners komt ten goede aan kredieten voor geselecteerde wereldondernemers. Via deze microkredieten helpen wij ondernemers in ontwikkelingslanden om een bedrijf te starten of hun bedrijf uit te breiden. Wakibi verstrekt microkredieten op het gebied van onder andere transport, landbouw, kleding, onderwijs, bouw en schoon water. Met een lening aan één ondernemer help je gemiddeld 5 mensen. Ruim 97% van de leningen wordt binnen afzienbare tijd terugbetaald, waarna de inlegger het geld opnieuw kan uitlenen. Op deze wijze kunnen inleggers met hetzelfde bedrag steeds weer en weer en weer een ondernemer steunen. Met steun aan Wakibi wordt bijgedragen aan een aantal Sustainable Development Goals zoals: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, onderwijs, gendergelijkheid, betaalbare en duurzame energie, economische groei en ongelijkheid verminderen.

Wij vragen ook donaties aan onze uitleners en partners. Wij kunnen daarmee onze organisatiekosten dekken. Hierbij kun je denken aan onze IT-infrastructuur, marketing, communicatie, administratieve afhandeling en we gebruiken de donatie om nieuwe doelgroepen te bereiken. Op het moment zijn er vier parttime directeuren, waarvan er twee een betaalde duo-baan hebben. De twee andere parttime directeuren, waaronder de financieel directeur, zijn onbezoldigd. Wakibi is een bijna helemaal vrijwilligersorganisatie met ruim 45 vrijwilligers.

De functie

De Financieel Directeur is, als lid van het bestuur, samen met de andere bestuurders verantwoordelijk voor de strategie en het reilen en zeilen binnen de stichting. Daarnaast is de Financieel Directeur de persoon binnen Wakibi die zich bezighoudt met de financiën. Alles wat met geld te maken heeft, gaat langs de Financieel Directeur. Wij zoeken iemand die gemotiveerd is en openstaat voor vernieuwingen, die naar zijn verantwoordelijkheden en de toekomst kijkt en nieuwe ideeën genereert gericht op de toekomst van Wakibi. Een goed netwerk is een waardevolle aanvulling.
De Financieel Directeur wordt ondersteund door 1 vrijwilliger die de inkomende facturen en de bankstukken verwerkt en 1 vrijwilliger die de rapportage verzorgt voor het bestuur en de Raad van Toezicht.
Wakibi heeft geen kantoor, er wordt virtueel samengewerkt.

Profiel

  • Intrinsiek gedreven vrijwilliger die zich gemiddeld 10 uur per week wil inzetten voor een goede doelen organisatie
  • Teamspeler, innovator, iemand met een frisse blik op de financiële bedrijfsvoering van een goede doelen organisatie
  • Affiniteit met microkrediet, doelstelling en strategie van Wakibi
  • Relevante kennis en ervaring op het gebied van financieel management en microfinanciering

Informeren en solliciteren

Lijkt het jou leuk om deze rol te vervullen? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op met Frédérique Groen-Dudok de Wit van Groen Search / Coaching (frederique@groensearchcoaching.nl of 06-509 00 335).