Als vrijwilliger kun je wat voor anderen betekenen

Door Redactie Wakibi op 16-12-2016

Over Wakibi

Lisa Koevoets werkt sinds 2011 als vrijwilliger bij Wakibi. Zij vertelt in dit artikel waarom vrijwilliger zijn bij Wakibi zo belangrijk is en hoe zij dit combineert met haar baan en gezinsleven.

Linda Koevoets (33) werkt sinds 2011 als vrijwilliger voor Wakibi. Ondanks haar gezin met twee jonge kinderen van zes en drie en haar parttime baan bij de Rabobank zet ze zich graag vrijblijvend in. “Ik heb mijn ouders altijd veel vrijwilligerswerk zien doen, dus voor mij is het heel normaal. Bovendien krijg ik er veel voor terug. Je kunt wat voor anderen betekenen en je wordt gewaardeerd.”
 

Kans om jezelf te ontwikkelen

 

Bij de Rabobank werkt Linda als functioneel beheerder en liggen haar werkzaamheden vast. Haar eerste taken bij Wakibi hadden ook met functioneel beheer te maken. “Ik nam vragen op me, die de support niet kon beantwoorden. Complexere vragen over betalingen, of foutmeldingen op de website.” Gaandeweg heeft Linda zich ontwikkeld tot eerstelijns support medewerker, maar neemt ook allerlei andere taken op zich. “In een kleinschalige organisatie als Wakibi krijg je veel kansen zaken op te pakken die buiten je gewone werkveld liggen. Je kunt jezelf ontwikkelen en laten zien wat je kan. Heel leerzaam! Ik leer mezelf beter kennen, kom erachter wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Zo heb ik meegedacht over de opmaak van de website. Superleuk! Wat je bedacht hebt, zie je live terug op de site. Ik wil dan ook dat het er optimaal uitziet.”
 

Bij Wakibi blijft niets aan de strijkstok hangen

 

Toen Wakibi vrijwilligers zocht, kwam die vraag toevallig op haar pad. Maar ze heeft wel bewust ‘ja’ gezegd. “Het systeem is geweldig. Je kiest zelf projecten uit die je wilt ondersteunen en helpt concreet mensen die het minder hebben. En er blijft niets aan de strijkstok hangen. Voor zo’n mooi concept wil ik me graag inzetten.” Zelf ondersteunt ze ook met leningen en investeert weer met geld dat ze terugkrijgt. “Zo krijg je een band met de mensen. Ondernemers die je eerder hebt gesteund, wil je graag nog een keer helpen. Ik herinner me nog steeds mijn eerste project; Kholik uit Tadzjikistan. In twaalf maanden heeft hij zijn lening terugbetaald. Geweldig om elke maand een klein bedrag terug te zien in mijn account.”
 

Eigen tijd indelen

 

Met haar gezin en drukke baan is Linda’s tijd vrij beperkt, en soms wil ze meer dan wat kan. “Gelukkig kan ik voor Wakibi vanuit huis werken en zelf mijn dagen, tijden en uren uitkiezen. En eens in de zoveel tijd is er een borrel voor alle vrijwilligers. Hartstikke leuk om elkaar te zien en ervaringen uit te wisselen!”
 

PS: Zou je ook graag vrijwilliger willen worden voor Wakibi? Kijk hier voor de mogelijkheden of neem meteen contact op via support@wakibi.nl.