Help ondernemers met lef tijdens de Dag van de Ondernemer

Door Mirjam de Graaf op 2-11-2021

Impact van microkrediet

Over Wakibi

Ondernemers zijn overal ter wereld van enorme waarde: ze creëren groei, banen en welvaart. Daarom staan wereldwijd de ondernemers in de spotlights in de derde week van november. In Nederland is vrijdag 19 november de Dag van de Ondernemer. Want door ondernemers te bedanken voor hun lef en inzet, inspireren we anderen om ook de stap naar ondernemerschap te zetten. Een stap die we vanuit Wakibi graag makkelijker maken door hen met microkredieten te ondersteunen.

Inmiddels doen meer dan 170 landen mee aan de Global Entrepreneurship Week (GEW). Centraal staat inclusief ondernemerschap: iedereen moet de kans krijgen een bedrijf te starten. Ook als je in moeilijke omstandigheden leeft of andere (culturele) obstakels hebt. GEW onderzoekt dan ook voortdurend waar potentiële ondernemers wereldwijd tegenaan lopen en bedenkt en organiseert oplossingen. Een van de bekende obstakels is uiteraard de toegang tot financiering. Op talloze plaatsen is steun vanuit financiers niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor vrouwen. Of letterlijk bijna onbereikbaar omdat mensen afgelegen leven en niet naar een bank toekunnen. 

Ondernemerschap stimuleren

Een ander belangrijk thema is educatie. Met de juiste informatie en tools zetten mensen eerder de stap naar ondernemerschap. Dus is het belangrijk die aan te bieden op bijvoorbeeld scholen, beroepsopleidingen en universiteiten, en in creatieve broedruimtes en werkplaatsen. Om goede voorbeelden te laten zien en voorwaarden te scheppen waaronder mensen kunnen beginnen. Zo ontstaat een lokaal klimaat voor ondernemerschap. Een deel van de leningen die Wakibi uitgeeft, is ook aan groepen inwoners die samen de stap naar het starten van een bedrijf aandurven.

Partners van onschatbare waarde

Maar in het kader van deze Dag van de Ondernemer zetten we ook graag een aantal Nederlandse ondernemers in het zonnetje: onze partners! Vanuit hun onderneming steunen ze namelijk Wakibi én verstrekken ze zelf leningen aan mensen wereldwijd. Daarmee veranderen ze vele levens! Dus dank, namens alle dappere wereldondernemers die een microkrediet verstrekt kregen, aan onze fantastische strategische partners, samenwerkingspartners en sponsoren

Ook partner worden?

Dat kan op allerlei manieren. Lees de inspirerende verhalen van bijvoorbeeld Riksja Travel, Orangedotcom en Jonge Honden, en kijk hier voor de mogelijkheden.