Eline Bruine de Bruin, teamleider redactie en marketeer bij Wakibi

Eline Bruine de Bruin is als vrijwilliger teamleider van de redactie bij Wakibi.

"Ik heb een passie voor reizen en heb het geluk dat ik in mijn leven al veel mooie reizen heb mogen maken. Tijdens deze reizen heb ik helaas ook armoede gezien en hoe mensen in ontwikkelingslanden vaak geforceerd van dag tot dag leven. Daarnaast kreeg ik met meer dan 10 jaar ervaring in marketing gerelateerde functies in het bedrijfsleven steeds meer behoefte aan zingeving en om iets voor de maatschappij te betekenen.  Ik ben sinds Juni 2021 actief als teamleider redactie en marketeer en vind het fantastisch dat ik nu mijn ervaring kan inzetten om de bekendheid van en het enthousiasme over Wakibi en microfinanciering te vergroten en op deze manier ondernemers in ontwikkelingslanden kan helpen. 

Waarom Wakibi zul je je afvragen. Mijn vorige werkgever werd partner van Kiva toen ik daar nog werkte en toen kregen we allemaal een bedrag van 50 euro die we namens het bedrijf mochten investeren in een project. Ik ben toen “verliefd” geworden op dit microkredieten-platform. Toen ik achter het bestaan van Wakibi kwam heb ik direct gemaild om te kijken of ik iets voor de organisatie kon betekenen. 

Wat me zo aanspreekt aan het microkredieten-platform van Kiva en Wakibi is dat ik het enerzijds fantastisch vind dat het verlenen van microkrediet bijdraagt aan armoedebestrijding én zelfredzaamheid en dat het een duurzame investering betreft omdat het door een sneeuwbaleffect de gehele gemeenschap ten goede komt en de bijdrage steeds opnieuw kan worden uitgeleend.  

Anderzijds vind ik het zelf ook super leuk om een project uit te zoeken om in te investeren en ik ben zo blij als een kind als ik een terugbetaling ontvang, omdat ik dan weet dat de ondernemer genoeg heeft verdiend. Ik vind het leuk om een land te kiezen waar ik weleens geweest ben omdat het dan meer gaat leven en heb ook een zwak voor ondernemers in de primaire sector. Zo heb ik een keer een microkrediet verstrekt aan een vrouw in Bolivia die deze nodig had om een visnet te kopen en heb nu een lening uitstaan bij een vrouw uit Kenia die deze nodig had om melkkoeien te kopen".  

Eline Bruine de Bruin op LinkedIn

Eline Bruine de Bruin vrijwilliger bij Wakibi.

Geïnspireerd door het verhaal van Eline?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden