Wakibi zoekt een Administrateur (vrijwilligerswerk)

Stichting Wakibi biedt de mogelijkheid kleine leningen (microkredieten) aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden te verstrekken. Je kunt zelf de ondernemers uitkiezen en die ondersteunen met een klein bedrag. Wakibi heeft geen strijkstok, alle leningen gaan dus voor 100% naar het gekozen project. Lees meer over Wakibi.

We bestaan door een fantastisch netwerk van enthousiaste en goede vrijwilligers. Alle vrijwilligers zetten zich vanuit hun eigen expertise in voor Wakibi.

Voor het team financiën zoeken we versterking.

Algemene omschrijving

De administrateur is verantwoordelijk voor een gedeelte van de administratie van de Stichting Wakibi. Zij/Hij handelt in opdracht van de directeur financiën en werkt samen met een andere administrateur. Zij/hij werkt zelfstandig van huis uit.

Titel: Administrateur
Doel van de functie: Het verzorgen van een correcte administratie van de Stichting om instaat te zijn om tot een correcte verslaggeving te komen voor bestuur, raad van toezicht en leden.
Aard van de functie: Uitvoerend voor gemiddeld 6 uur per week.
Plaats in organisatie: Legt verantwoording af aan: Directeur financiën

Activiteiten

Algemeen: De administrateur doet zelfstandig in overleg een gedeelte van de administratie.
Strategisch: Bijdrage aan een juiste verslaglegging over de activiteiten.
Operationeel: Verzorgt de maandelijkse verwerking van de transacties van Wakibi. Verzorgt de aansluiting met de transacties volgens Kiva. Verzorgt de journalisering van de salarissen en uitgaande facturen. Verzorgt de aansluiting en analyses van grootboekrekeningen. Verwerkt individuele ledentransacties waaronder stortingen en terugbetalingen. Verzorgt de betalingen tezamen met de directeur financiën. Verwerking en aansluiting cadeaubonnen.

Verantwoordelijkheden

Verantwoordelijkheid: Voor een gedeelte van de administratie de tijdige en nauwkeurige verwerking.

Kennis en kunde

Opleiding en ervaring: De administrateur heeft affiniteit met armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. De administrateur heeft ervaring met de verzorgen van administraties en is gewend zelfstandig te werken.
Competenties & vaardigheden Ambitie
Bij de dragen aan de verdere groei van Wakibi
Besluitvaardigheid
Doet zijn werk zelfstandig en waar nodig in overleg met de directeur financiën, de andere administrateur of andere bestuurders.
Onafhankelijkheid
Gewend om zelfstandig vanuit huis te werken
Inzicht De administrateur draagt graag bij aan de doelstelling van Wakibi om armoede uit de wereld te helpen.

Aanvullende informatie

Ben je geïnteresseerd in deze ontzettend belangrijke functie? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact op via support@wakibi.nl.

Niets voor jou, maar wil je ons wel helpen als vrijwilliger? Bekijk onze andere vrijwilligersvacatures.