Ga naar..

Alalay sa Kaunlaran, Inc. (ASKI)

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Alalay sa Kaunlaran, Inc. (ASKI)

Beschrijving:
11 september 2011


Omdat Kiva de risiconotering van haar partners steeds wil laten stroken met het nieuwe en verbeterde risico-ratingsysteem, heeft zij deze instelling opnieuw beoordeeld.
Tijdens deze herbeoordeling verzamelden analisten actuele, operationele en financiële informatie over de instelling, en voerden gesprekken met belangrijke stafleden. 
Het nieuwe risico-ratingsystem van Kiva, waarbij nu ook halve sterren kunnen worden gegeven, maakt het mogelijk om ASKI een nauwkeuriger risiconotering te geven. Als gevolg hiervan is de ASKI risiconotering aangepast van 4 naar 3,5 sterren. 

Wij hebben een blog met meer informatie over het nieuwe en verbeterde risico-classificatie systeem van Kiva. Daar staat ook een grafiek met de consequenties hiervan voor de totale portefeulille van Kiva. Om dat te zien ga je naar de website: http://www.kiva.org/updates/kiva/2011/09/07/kiva-risk-ratings-now-with-half-stars.html.

ASKI is op de hoogte gesteld van de wijziging in hun risiconotering op de website van Kiva.


Originele Partnerbeschrijving

De organisatie ASKI werd opgericht in oktober 1986, het jaar van de geweldloze ‘EDSA People Power Revolution’ tegen president Marcos, toen sociale problemen als armoede en werkloosheid op grote schaal werden gevoeld. Een aantal leiders van ondernemingen in Nueva Ecija, gedreven door christelijk mededogen en enthousiasme, sloeg de handen ineen om een positief en krachtig antwoord op de problemen te bedenken en te zorgen voor een economische ommekeer: het stimuleren van micro-ondernemingen. Ze kozen ervoor om in hun eigen woonplaats - in Cabanatuan City - klein te beginnen. Met een bescheiden investering van P 460.000 ($ 21.905), geschonken door de Maranatha Trust van Australië, richtte de groep zich op kleine ondernemers en straathandelaren die de micro-economie gaande hielden, maar geen toegang hadden tot grote financiële instellingen. Uitgedaagd door hun missie en de inspanningen van andere ontwikkelings-NGO's, pakten de oprichters en managers door en boden een verregaande dienstverlening aan. Stap voor stap groeide de organisatie tot wat die nu is: een begrip in de eco-sociale ontwikkeling in Centraal-Luzon en nabijgelegen regio Alalay sa Kaunlaran, en een partner bij ontwikkelingsprocessen
ASKI werd op 23 maart 1987 officieel geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC) onder de naam "Alalay sa Kaunlaran sa Gitnang Luzon, Incorporated" als een non-profit organisatie die zich rechtstreeks inzet voor de bevordering en ontwikkeling van micro-bedrijven tot kleine tot middelgrote bedrijven en de levering van sociale diensten. Officeel startten de activiteiten op 1 juli 1987. Van het startfonds van P 0,46 M zijn de investeringen van ASKI gegroeid tot een portefeuille van P 283,6 M in 2008. Van een klein speelveld, in Cabanatuan City, is het werkterrein van ASKI uitgebreid in andere provincies: in Centraal-Luzon en de aangrenzende regio's I en II. ASKI heeft momenteel, in het 21e jaar van haar bestaan, 21 vestigingen. Begonnen met een handvol verstrekte leningen biedt ASKI nu een breeds scala aan mogelijkheden voor kapitaalopbouw, andere coöperatieve regelingen en programma's die echt aansluiten bij de behoeften van cliënten, zoals gezondheids- en verzekeringsprogramma's en geldtransfers. En van een handvol klanten in 1987 is het bestand van ASKI gegroeid tot 51.298 klanten en instellingen.
Op 23 september 2004 heeft de Board of Trustees van ASKI een nieuwe naam vastgesteld: “Alalay sa Kaunlaran, Inc,”. Daarmee is dus de zin "Sa Gitnang Luzon" geschrapt, in lijn met de uitbreiding van het werkterrein in de gebieden I en II. Deze uitbreiding sluit aan bij de wens van ASKI's om de activiteiten te verbreden en het bereik te vergroten. Dit is ASKI’s bijdrage aan één van de Millennium Development Goals (MDG's), die de Filippijnse regering wil bereiken rond 2015: halvering van het aantal mensen dat in armoede leeft.
In 2005 heeft ASKI drie nieuwe vestigingen geopend: San Rafael (Bulacan), Santiago (Isabela) & Tuguegarao (Cagayan Valley). In 2006, opende ASKI filialen in Tayug, (Pangasinan), Paniqui (Tarlac), Angeles (Pampanga), Solano (Nueva Vizcaya), Urdaneta (Pangasinan), Cauayan (Isabela) en Roxas (Isabela). Een filiaal in Plaridel (Bulacan) werd in juli 2007 geopend, terwijl in mei 2008 een filiaal werd geopend in Tarlac, gevestigd in Concepcion. 
“ASKI Mutual Benefit Association (MBA)”, dat gezien kan worden als de eerste dochterorganisatie van ASKI, werd geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission op 21 juni 2006 en kreeg zijn licentie van de Commissie voor Verzekeringen op 1 juli 2007. ASKI MBA werd operationeel op 1 december 2007, en wil een zeer concurrerende, betrouwbare en duurzame organisatie worden, gebaseerd op het principe van wederzijds profijt. Het zal haar leden een uitgebreid programma aan micro-verzekeringen bieden en daarmee hun risico’s verkleinen en hun veiligheid vergroten. 
ASKI's droom om een eigen stichting te hebben, die zal zorgen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid werd eindelijk werkelijkheid op 23 juni 2008 toen de “ASKI Foundation, Inc” officieel werd geregistreerd. ASKI werkte al aan het vervullen van zijn maatschappelijke taak door niet alleen krediet te verstrekken aan de armen, maar ook uitgebreide programma’s te steunen op het gebied van gemeenschapsvorming zoals het verstrekken van beurzen, de sponsoring van crèches, voedselprogramma’s voor kinderen, gezondheidsprogramma’s voor senioren, bloedbanken, staaroperaties, tandartszorg, hulpverlening bij natuurrampen zoals tyfonen, donaties aan liefdadigheidsinstellingen en dergelijke. Toch wil ASKI door het oprichten van de eigen ‘ASKI Foundation’ nog meer specifiek aandacht geven aan het vervullen van haar maatschappelijke taak, d.w.z. een geïntegreerde aanpak van gemeenschapsvorming en sociale ontwikkeling, terwijl ASKI MFI vooral doet aan kredietverlening en stimulering van ondernemerschap. 

Meer informatie:

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?