Ga naar..

Pro Mujer Bolivia

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Pro Mujer Bolivia is als programma het grote voorbeeld en het fundamentele model waarop ade programma's van alle andere landen zijn gebouwd. Sinds 20 jaar verstrekken de enthousiaste medewerkers van Pro Mujer Bolivia arme vrouwen financiële en niet-financiële diensten om hen te helpen hun leven te verbeteren. Bolivia is een zeer concurrerende omgeving voor microfinanciering, en Pro Mujer heeft met succes zijn plaats gevonden. Met ingang van 2010 is Pro Mujer actief in alle negen provincies van Bolivia met regionale kantoren in: La Paz, Cobija, El Alto, Cochabamba, Sucre, Tarija, Santa Cruz, Potosí, Oruro, Trinidad en Riberalta. Momenteel worden al onze Kiva-diensten geleid vanuit het El Alto regiokantoor.

FINANCIËLE DIENSTEN

Pro Mujer biedt leningen voor kleinschalige bedrijvigheid van vrouwen en biedt kansen om een ​​deel van hun winsten te sparen via de gemeentelijke banken. De vrouwen die deel uitmaken van de klantenkring van Pro Mujer, brengen hun vaardigheden in; bovendien zijn zij de overtuiging toegedaan dat ze moeten zorgen voor hun gezin. Zeer weinigen echter krijgen toegang tot de formele financiële instellingen, zelfs de gespecialiseerde gereguleerde  instellingen. Voor deze vrouwen is krediet alleen niet voldoende. Pro Mujer biedt een alternatief systeem voor haar creditdiensten, nl. de groepsgerichte dorpsbanken, dat appelleert aan vrouwen die traditioneel gewend zijn om te werken in maatschappelijke groeperingen. Daarnaast bieden wij geïntegreerde krediet-en opleidingsdiensten, die weinig andere organisaties bieden.

Niet-financiële diensten

Business Training

Pro Mujer's Business Development Center heeft meer dan 20.000 klanten opgeleid in de beginselen van de ontwikkeling van kleine bedrijven. Het curriculum bestaat uit verschillende opleidingsmodules en presenteert ook actieplannen voor het opstarten van bedrijven. Het centrum biedt ook individuele hulp aan klanten die al ondernemer zijn om hen te helpen bij het verbeteren van hun bedrijven.

Gezondheidsdiensten en persoonlijke-ontwikkelingdiensten

Pro Mujer's niet-financiële dienstverlening is primair gericht op gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. We zijn echter ook begonnen met het aanbieden van juridisch onderwijs en juridische steun om vrouwen bewust te maken van hun rechten en hun informatie te verschaffen, bijvoorbeeld over de vraag hoe ze hulp kunnen krijgen als dat nodig is, bijvoorbeeld in gevallen van huiselijk geweld.

De Gezondheidsdienst en de persoonlijke-ontwikkelingsdiensten hebben informatie verstrekt over seksuele hygiëne en zwangerschapszorg aan meer dan 10.000 klanten. Pro Mujer's gezondheidsdiensten omvatten fundamentele primaire zorg evenals gynaecologische onderzoeken en PAP-testen voor soa's en de vroege opsporing van kanker. Bovendien is gezondheidszorg verstrekt aan de kinderen van cliënten. Met ingang van 2009 werden meer dan 5000 kinderen behandeld voor ademhalingsziekten en diarree en meer dan 7000 kinderen kregen de noodzakelijke vaccinaties.

Voor meer informatie over Pro Mujer, raden we u een bezoek aan onze website aan. U kunt ook deelnemen aan ons kredietverleningsteam om onze ondernemers verder te ondersteunen en u bij andere Pro Mujer-kredietverstrekkers aan te sluiten.

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?