Ga naar..

Al Majmoua Lebanese Association for Development

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Beeja. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

Wie zijn wij? De Libanese Vereniging voor Ontwikkeling, Al Majmoua, is een onafhankelijke, a-politieke, non-profit organisatie. Al Majmoua is in 1994 ontstaan als organisatie, met de opdracht om blijvende financiele hulp te bieden aan vrouwelijke ondernemers met een laag inkomen en is momenteel een van de meest toonaangevende microkredietinstellingen in Libanon. Dit programma dat in 1994 werd opgezet door Save the Children - V.S., heeft zich in 1998 losgemaakt van zijn oprichter om onafhankelijk van de regering (Non Gouvernmental Organization) te worden.

Al Majmoua's kerntaak is microleningen te verstrekken aan personen die geen of beperkte toegang tot formele kredietverlening hebben en om zo te zorgen voor een stabiele en regelmatige bron van inkomsten voor hun gezin; ook verleent ze hulp aan micro-ondernemers waardoor ze kunnen investeren in duurzame activiteiten. Met beperkte middelen en zonder garanties vinden ze moeilijk toegang tot commerciële banken. Wenden zij zich tot Al Majmoua, een betrouwbare partner die als doel heeft van de toegang tot financiële diensten een recht te maken en geen luxe. Ons doel is om de kwaliteit van  leven van de meest achtergestelde groepen te verbeteren, ongeacht hun godsdienst, nationaliteit, geslacht of politieke overtuiging door hen te voorzien van de juiste financiële en niet-financiële middelen om een uitweg uit de armoede te vinden.

Al Majmoua wil haar doel bereiken via een veelzijdige benadering. Microkrediet alleen is niet voldoende om een ​​klein bedrijf te ondersteunen. Niet-financiële diensten, met name Business Development Services, spelen een aanvullende rol bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van de meest kwetsbare, in het bijzonder vrouwelijke, ondernemers. Al Majmoua levert businessmanagementstrainingenen financiële cursussen, beroepsopleidingen, individuele diagnose, marketingondersteuning, netwerken en uitwisseling van ervaringen. Ze wil vrouwen trainen in economie, zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en huishoudelijke budgetbeheer.

Al Majmoua is actief in Libanon, inclusief de Palestijnse kampen, via een netwerk van tien kantoren. Al Majmoua is aanwezig in de gemeenschappen die ze dient en blijft afgestemd op de specifieke behoeften van de micro-ondernemers. Het Al Majmoua-team bestaat uit 90 zeer gemotiveerde, deskundige, toegewijde full-time medewerkers. Speciale leningwerknemers komen uit de lokale gemeenschap, omdat sociale netwerken en een uitgebreide kennis van het werkterrein essentieel zijn in ons werk.

Vanaf 30 juni 2009 heeft  Al Majmoua 14.742 actieve begunstigden, waaronder 6092 vrouwen, voor een totale uitstaande portefeuille van 11.373.792 dollar.

Sinds 1994 heeft Al Majmoua meer dan 100.000 leningen vertstrekt aan meer dan 37.000 huishoudens voor een totaal bedrag van ruim USD 100 miljoen, en niet-financiële diensten die worden aangeboden aan meer dan 4.000 vrouwen.

Het is essentieel voor Al Majmoua om de duurzaamheid van de instelling te garanderen, om een langetermijn doelstelling te behouden, om zo veel mogelijk werkende armen, vooral vrouwen, te dienen, en aan de nationale welvaart bij te dragen door de bevordering van duurzame en rechtvaardige ontwikkelingen. De activiteiten hebben een tastbare invloed op het leven van een groot aantal begunstigden. Veranderingen zijn te zien aan bijvoorbeeld de stijging van de omzet of  de continuering van een bedrijf, maar ook aan maatschappelijke veranderingen, zoals de economische empowerment van vrouwen en de algemene verbetering van hun levensomstandigheden.

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?