Ga naar..

FAPE

Omschrijving

Leningen en updates tonen in het Engels Deze tekst is vertaald door vrijwilliger Karin van der Kamp. Klik op de Engelse vlag voor het origineel. x

FAPE

11 september 2011


Als onderdeel van een voortdurende inspanning om risico's volledig onder te brengen in de nieuwe en verbeterde risicoranglijst heeft Kiva de risico's van deze instelling opnieuw beoordeeld.

De nieuwe risicoranglijst, waarin nu ook halve sterren kunnen worden gegeven, heeft ons in staat gesteld om het risiconiveau van FAPE nauwkeuriger weer te geven. Als gevolg hiervan zal het risicocijfer van FAPE nu worden aangeduid met 1,5 ster in plaats van 3 sterren.
De analisten zijn van mening dat de risicovariabelen van FAPE, beoordeeld volgens het nieuwe risicomodel, overeenkomen met een rating van 1,5 ster.

Wij hebben een blog met meer informatie over het nieuwe en verbeterde risico-classificatie-systeem, inclusief een grafiek met de omvang van de algemene wijzigingen voor de portefeuille van Kiva. Om dat te bekijken gaat u naar deze link: http://www.kiva.org/updates/kiva/2011/09/07/kiva-risk-ratings-now-with-half-stars.html

FAPE is op de hoogte gesteld van de verandering in hun beoordeling op de website van Kiva.

Beschrijving van deze partner
FAPE, de Stichting tot Bijstand van kleine bedrijven, is een non-profit, sociaal ingestelde instelling. FAPE is opgericht op 29 november 1984. Het onderdeel microkrediet van FAPE werd opgericht op 6 maart 1986. FAPE heeft tot doel om kleine leningen aan microro-ondernemers in Guatemala te verstrekken. FAPE heeft een centraal kantoor in Guatemala City en bedient circa 2.800 klanten.

FAPE's ambitie is leider in de sector microfinanciering te worden met behoud van haar principes en waarden. FAPE wil aandacht besteden aan de ondernemers die zij bedient door middel van krediet, technische bijstand, zakelijke trainingen en ondersteunende diensten die het leven van haar klanten verbeteren. Door middel van haar eigen werk en door de hulp van God zou FAPE graag gemeenschappen positief beïnvloeden en de armoede verlichten in gebieden waarin ze actief is.

Missie

Het stimuleren van de ontwikkeling van micro-ondernemers en eigenaren van kleine ondernemingen en hun gemeenschappen door middel van financiële diensten, trainingen en christelijke oriëntatie: alle voorzien van persoonlijke aandacht.

Diensten
FAPE biedt kredieten en financiële diensten aan. Haar diensten zijn hoofdzakelijk voor vrouwen en mensen die onder de armoedegrens leven, vooral degenen die werken in de landbouw, industrie, handel en dienstverlenende bedrijven. FAPE biedt ook technische ondersteuning en trainingen aan het bedrijfsleven en marketing aan haar klanten. Dit doet FAPE via het Project Namaste: zij ziet hierin een manier om de ontwikkeling van de kleine ondernemer in Guatemala te ondersteunen. Daarnaast biedt FAPE uitgebreide gezondheidsdiensten aan aan haar klanten, waaronder verloskundige zorg, basisgezondheidszorg, ziektepreventie (specifiek gericht op vrouwen en kinderen), medische diensten en medicijnen door een alliantie met Gems of Hope.

FAPE biedt drie belangrijke leenproducten: 1) individuele leningen, 2) solidariteitgroepen, en 3) dorpsbanken. Hiervan is Village Banks het belangrijkste FAPE-product  met een afzet bij 93% van haar 2.800 klanten.

Als u meer wilt weten over FAPE, bekijkt u dan deze korte video:

Engels: FAPE Video Engels

Spaans: FAPE Video Spaans

Vorige updates over FAPE van Kiva

Update van de situatie van FAPE door Kiva op 14 januari 2010:
Kiva werd zich een paar maanden geleden bewust van het hoge niet-terugbetalingspercentage van FAPE naar Kiva, toen FAPE de piek in het niet-terugbetalen aan Kiva rapporteerde. Nadat de problemen waren opgelost, bleef FAPE's niet-terugbetalingspercentage op Kiva nog steeds hoog. Dat was te wijten aan de moeilijkheden die bepaalde Kiva-leners hebben met terugbetaling van hun leningen als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Toch ziet Kiva de meeste van deze leningen niet als risicovol omdat de meeste slechts minder dan 30 dagen achter zijn met terugbetalen. Normaal gesproken worden, in microfinanciering, leningen alleen als risicovol beschouwd als leners méér dan 30 dagen achter zijn met terugbetalen.

Update van de situatie van FAPE door Kiva op 27 oktober 2009:
Kiva is zich bewust van het hoge niet-terugbetalingspercentage voor FAPE. Dit is veroorzaakt door een foute melding. Het niet-terugbetalingspercentage van FAPE is overdreven. We zijn momenteel met FAPE-personeel bezig om het probleem op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Maak een profiel als

Ik accepteer de Algemene voorwaarden
Al een gebruiker
Facebook koppelen aan een bestaand account

Nieuw bij Wakibi?