Simon Wever, teamleider klantsupport en vertalers bij Wakibi

Simon Wever is als vrijwilliger teamleider klantsupport en teamleider vertalers bij Wakibi.

“Tot een paar jaar geleden was ik adviseur voor het midden- en vooral kleinbedrijf. Ondernemen en ondernemers vind ik interessant en ik zocht dan ook altijd naar passende en betaalbare (verzekerings-)oplossingen voor hen. Dat was mijn uitdaging. Als gevolg van gezondheidstoestanden ben ik nu al een tijdje (en permanent) uit de roulatie. Doe nog wel wat freelancewerk, maar dat beperkt zich tot enkele incidenten per maand.

Op zoek naar vrijwilligerswerk om me toch zinvol bezig te houden kwam ik Wakibi tegen. Dit sprak mij meteen aan. Een ander helpen/ondersteunen, maar het hen wel zelf laten doen; zelfredzaamheid. Eerst begonnen als uitlener, vrij snel daarna wat vertaalwerk gaan doen om de projecten toegankelijker te maken voor onze Belgische en Nederlandse deelnemers.

Omdat ik het domweg leuk vind anderen te helpen, te informeren, ben ik vrij kort daarna ook toegetreden tot klantsupport waar tal van vragen binnenkomen van onze uitleners en soms externe partijen. Zo leer ik de uitleners ook een beetje kennen en wat hen drijft om deel te nemen. Erg leuk!

Ondertussen van beide “afdelingen” ook teamleider om waar nodig zaken in goede banen te leiden en de teams enthousiast te houden. Bij Wakibi werken echt geweldige vrijwilligers, allemaal even enthousiast en betrokken. Leuk om daar deel van uit te maken.

Zelf ben ik dus ook uitlener en ik kies mijn projecten (ik probeer er 1 per maand te doen) uit op landen waar ik geweest ben (het is dan net of je even teruggaat) of bedrijfstakken die mij aantrekken (transport/bouw) of die naar mijn gevoel iets toevoegen aan de basisbehoefte van een samenleving (voedselproductie bijvoorbeeld). Het principe vind ik geweldig. Iemand helpen/ondersteunen, maar ook verantwoordelijkheid geven over het weer aflossen van de lening (zodat ik daarna weer een ander kan helpen).”

Simon Wever, vrijwilliger bij Wakibi

Geïnspireerd door het verhaal van Simon?

Zonder vrijwilligers geen Wakibi. Help jij mee ons microfinancieringsplatform optimaal draaiende te houden en te streven naar gelijkere kansen voor iedereen? Met een paar uur per maand kun je al een enorm verschil maken!

Vrijwilliger worden