Wij zijn op zoek naar een directeur fondsenwerving

Ben je ondernemend, scherp, commercieel, vrolijk en heb je hart voor ontwikkelingslanden? Lijkt het je bovendien te gek om een kleine dynamische organisatie voor microkredieten op de kaart te zetten bij potentiële partners? Dan ben jij onze vrouw of man!

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor fondsenwerving en het vastleggen van strategische partners voor Wakibi. Je handelt als fondsenwerver in opdracht van het bestuur en stemt de activiteiten af met de directeur operatie. Je doelstellingen worden vastgelegd in het jaarplan van Wakibi. Ook draag je als directeur fondsenwerving bij aan onze marketing en de ontwikkeling van de strategische visie van Wakibi. De fondsenwerver is naar deze doelgroep toe één van de gezichten van Wakibi.

 

Wie ben jij?

Je bent een netwerker, kan goed onderhandelen, denkt commercieel en weet de Wakibi organisatie te verkopen bij maatschappelijk betrokken bedrijven en organisaties. Natuurlijk geloof je in de kracht en zelfredzaamheid van ondernemers in ontwikkelingslanden. Je hebt kennis van microkredieten of bent in staat dit snel op te bouwen. Je bent kortom een enthousiaste netwerker en die Wakibi de komende jaren helpt te groeien.

 

Over Wakibi

Wakibi verbindt Nederlandse kredietverleners en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar via Wakibi.nl. Hierbij hanteren we geen enkel winstoogmerk; onze stichting wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers. Het geld dat onze stichting uitleent gaat volledig naar de wereldondernemers die wij steunen. Onze partnerships maken het mogelijk dat 100% van alle verstrekte leningen geheel ten goede komt aan de gekozen wereldondernemers. Via microkredieten helpen wij ondernemers in ontwikkelingslanden om een bedrijf te starten of hun bedrijf uit te bouwen. Wakibi vertrekt renteloze microkredieten op gebied van onder andere transport, landbouw, kleding, bouw en schoon water. Met een lening aan één ondernemer help je gemiddeld 5 mensen en ruim 97% betaalt de lening terug, waarna je het geld opnieuw uit kunt lenen! Door Wakibi te steunen draag je direct bij aan Sustainable Development Goals als; geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, onderwijs, gendergelijkheid, betaalbare en duurzame energie, economische groei en ongelijkheid verminderen.

 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie binnen een organisatie met veel groeipotentie. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid en het mandaat om zelfstandig besluiten te nemen binnen de kaders van het jaarplan. Wakibi is een organisatie met veel energie en jonge mensen, waarin met veel plezier gewerkt wordt.

We zoeken een parttime directeur die vanaf juni 16-20 uur per week beschikbaar is.

Salarisindicatie: In dienst verband ligt het salaris tussen de € 3300 - € 4000 euro bij fulltime dienstverband (40 uur per week), afhankelijk van kennis en ervaring. Een constructie als Consultant/ZZP-er is ook bespreekbaar.

Lijkt het jou leuk om deze rol te vervullen? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan voor 17 mei 2020 contact op met Frédérique Groen-Dudok de Wit van Groen Search|Coaching (frederique@groensearchcoaching.nl of 06-50900335).