Wij zijn op zoek naar een directeur operatie

Ben je leuk, kritisch, vrolijk, ondernemend, heb je hart voor ontwikkelingslanden? Vind jij het te gek om leiding te geven aan een kleine dynamische organisatie, die iedere dag probeert de wereld iets mooier te maken door het verstrekken van microkredieten? Dan ben jij onze vrouw of man!

 

Wat ga je doen?

De directeur operatie heeft de dagelijkse leiding over Wakibi. Je bent verantwoordelijk voor het implementeren van de strategische visie en de uitvoering van het jaarplan. Dit doe je in nauwe samenwerking met de directeur fondsenwerving, het bestuur en het grote team van vrijwilligers die betrokken zijn bij Wakibi. Daarnaast onderhoud je contact met externe partners en ben je één van de gezichten en woordvoerders van Wakibi.

 

Wie ben jij?

Je gelooft in de kracht en zelfredzaamheid van ondernemers in ontwikkelingslanden. Je hebt kennis van microkredieten of bent in staat dit snel op te bouwen. Je hebt sterke affiniteit en ervaring met IT, online marketing en het werken in een platform-organisatie. Daarnaast werk je graag met vrijwilligers en weet je deze enthousiast te maken en aan te sturen. Je bent kortom een enthousiaste netwerker en die de positie van Wakibi de komende jaren uitbouwt.

 

Over Wakibi

Wakibi verbindt Nederlandse kredietverleners en ondernemers in ontwikkelingslanden met elkaar via Wakibi.nl. Hierbij hanteren we geen enkel winstoogmerk; onze stichting wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers. Via microkredieten helpen wij ondernemers in ontwikkelingslanden om een bedrijf te starten of hun bedrijf uit te bouwen. Wakibi vertrekt renteloze microkredieten op gebied van onder andere transport, landbouw, kleding, bouw en schoon water. Met een lening aan één ondernemer help je gemiddeld 5 mensen en ruim 97% betaalt de lening terug, waarna je het geld opnieuw uit kunt lenen! Door Wakibi te steunen draag je direct bij aan Sustainable Development Goals als; geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, onderwijs, gendergelijkheid, betaalbare en duurzame energie, economische groei en ongelijkheid verminderen.

 

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie binnen een organisatie met veel groeipotentie. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid en het mandaat om zelfstandig besluiten te nemen binnen de kaders van het jaarplan. Wakibi is een organisatie met veel energie en jonge mensen, waarin met veel plezier gewerkt wordt.

We zoeken een parttime directeur die 16-20 uur per week beschikbaar is.

Salarisindicatie: In dienst verband ligt het salaris tussen de € 4.000 - € 4900 euro bij fulltime dienstverband (40 uur per week), afhankelijk van kennis en ervaring.

Lijkt het jou leuk om deze rol te vervullen? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan voor 1 oktober 2020 contact op met Frédérique Groen-Dudok de Wit van Groen Search|Coaching (frederique@groensearchcoaching.nl of 06-50900335).