5 vragen aan… Fleur en Liselot van tekstbureau Two Dots

Door Redactie Wakibi op 10-7-2019

Partners en sponsors

,,Onze expertise is ongevraagd advies geven”, zeggen Fleur Reuser en Liselot van Kesteren lachend. Zo’n vier jaar geleden startten de twee vriendinnen hun tekstbureau Two Dots, na een carrière in de marketing- en reclamebranche. 

Ze denken graag met hun klanten mee over tekst in de breedste zin van het woord. Voornamelijk online. Van het ontwikkelen van een tone of voice tot het schrijven van compleet nieuwe copy voor een website of nieuwsbrief. ,,Het liefst pakken we teksten aan van bedrijven die een positieve verandering teweeg willen brengen, zoals momenteel voor Artsen zonder Grenzen, en een organisatie die bezig is met duurzame ontwikkelingen in de mode. Bedrijven die meer willen dan alleen maar winst maken. Wakibi past hier goed tussen.”

Wat doet Two Dots voor Wakibi?

"Wij zijn verantwoordelijk voor het redactiebeleid en proberen een eenheid te creëren in de online content. In samenwerking met journalisten bewaken we de ‘tone of voice’ van Wakibi en bedenken we onderwerpen voor de blogs. Het doel is om meer sitebezoek en leden te trekken en tegelijkertijd bestaande geldschieters te behouden. We schrijven over de mooie dingen die er met hun geld wordt gedaan en brengen de verhalen achter de kredietverstrekkers in beeld. Iedere week verschijnt er een nieuw artikel in verschillende rubrieken zoals Mijn Krediet en Ondernemers van de maand. Dus hou het blog in de gaten!"

Waarom zetten jullie je in voor Wakibi?

"Wakibi staat voor positieve verandering, een instelling die bij ons past. Het leuke van Wakibi is dat je direct ziet waar je geld naartoe gaat. Daarbij is de enige betaalde functie die van de directeur. Voor de rest werken er honderden vrijwilligers, dat zegt al genoeg. Gaaf om hier onderdeel van te zijn. Verder blijkt dat een lening krijgen een gevoel van verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid teweegbrengt. Het geeft mensen zelfstandigheid. Men is minder afhankelijk van anderen en minder reden heeft om huis en haard te verlaten. En de mensen die het geld uitlenen krijgen feeling met wat ze doen. Een Wakibi-lening voelt toch anders dan elke maand een bedrag over te maken."

Hebben jullie zelf weleens geld uitgeleend aan projecten van Wakibi?

"De keuze is reuze”, zegt Liselot, "er zijn zoveel interessante projecten om uit te kiezen! Ik vind het mooi iemand te steunen uit een land dat ik ken. Zelf ben ik in Midden-Amerika geweest en doorkruiste El Salvador, een gevaarlijk land, dat veel te verduren heeft gehad. Momenteel steunen we Maria-Elizabeth uit El Salvador, een alleenstaande vrouw met een zoontje van drie jaar oud. Uiteraard een vrouw, die kunnen wel een positieve boost gebruiken. Ze koopt vis in, zowel garnalen als gedroogde en verse vis, die ze weer verkoopt aan restaurants of particulieren.”

Wat willen jullie in de toekomst voor Wakibi betekenen?

"Zoveel mogelijk zichtbaarheid creëren door op zoek te gaan naar de mooie verhalen en hierover te schrijven. Zowel van kredietverstrekkers en hun redenen om te doneren, als van de mensen die het geld ontvangen. En ervoor te zorgen dat deze verhalen zich verspreiden als een olievlek. Binnenkort bereikt Wakibi de mijlpaal van tienduizend leden en 2 miljoen euro aan leningen die uitstaan. Daar zijn genoeg mooie verhalen over te schrijven!”