Microkrediet schept mogelijkheden

Door Redactie Wakibi op 12-2-2016

Over Wakibi

,,Met microkrediet schep je mogelijkheden, die je met een gift nooit kunt creëren’’, aldus Niels de Greef (36) eigenaar van ParkFlyRent. Hij helpt als beginnende start-up kleine ondernemers in ontwikkelingslanden aan een krediet. ,,Ik reis veel en heb een tijdje in het buitenland gewoond. Wat me altijd meteen opvalt, is het verschil tussen rijk en arm. Maar overal zie je dat ondernemerschap leeft, in alle lagen van de bevolking.’’

Ondernemen in Nederland


Zijn bedrijf ParkFlyRent is een auto-deel-platform; een soort Airbnb voor auto’s. Vliegreizigers parkeren gratis hun auto op Schiphol bij ParkFlyRent en verhuren vervolgens, in de periode dat ze op reis zijn, hun auto aan reizigers die aankomen. ,,Wij regelen van A tot Z de verhuur en de eigenaar van de auto deelt mee in de huuropbrengst. Zo wordt in de vraag naar huurauto’s voorzien zonder auto's te hoeven produceren. Voor elke veertien parkeerders bij ParkFlyRent voorkomen we de productie van één huurauto’’, legt Niels enthousiast uit.


Steun aan Wakibi


Volgens Niels hebben ondernemers in Nederland de vrijheid een goed idee tot leven te brengen. ,,Je kunt iets creëren wat een toegevoegde waarde heeft voor de maatschappij. Dat noem ik sociaal ondernemen. Zo voegt ParkFlyRent iets toe wat goed is voor het milieu en de samenleving: het duurzaam gebruik van je auto.’’ Daarnaast wil het bedrijf een deel van de winst graag investeren in microkrediet en hebben ze zich daarom gelieerd aan Wakibi. Tien procent van de opbrengst wordt gedoneerd én ze bieden hun klanten de keuze een deel van de verhuuropbrengst aan Wakibi te schenken. ,,Hopelijk helpen we zo ondernemers in ontwikkelingslanden flink op weg’’, aldus Niels.


PS: Wakibi schrijft maandelijkse over een ondernemer in Nederland in de rubriek steun van ondernemers uit Nederland voor ondernemers in ontwikkelingslanden. Hieruit komt naar voren waarom het voor hun belangrijk is ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen. Wilt u ook ondernemers ondersteunen via Wakibi en ambassadeur worden net als ParkFlyRent? Neem dan contact met ons op.



Meer weten over ParkFlyRent? Klik dan hier