Updates uit het veld

Door Redactie Wakibi op 22-8-2016

Impact van microkrediet

Over Wakibi

In dit artikel kijken we hoe het onze ondernemers momenteel vergaat. Kunnen zij aan een goed bestaan bouwen met behulp van de microkredieten die wij samen met onze uitleners verstrekken?

Hoe vergaat het de ondernemers in ontwikkelingslanden die met behulp van een microkrediet aan een goed bestaan bouwen? Lees hier meer over Thoi, Soar, Lourdes en Policarpio.VIETNAM

De veldpartner Anh Chi Em (ACE) in Vietnam verleent financiële en sociale diensten aan boeren op het (afgelegen) platteland. Thoi heeft met succes al drie leningen terugbetaald, waarmee zij haar bedrijf steeds heeft kunnen uitbreiden. Thoi gebruikt haar extra inkomsten voor het onderhouden van haar gezin.

ISRAEL 

Soar is een hardwerkende en toegewijde moeder van 6 kinderen. Door al haar inspanningen, en met behulp van een microkrediet via de lokale veldpartner in Israel, heeft Soar haar micro-onderneming in schoenen kunnen uitbreiden en is zij in staat om onderwijs voor haar kinderen te betalen.

PARAGUAY  

Lourdes runt haar kruidenierswinkeltje in Paraguay met succes. Met haar eerste microkrediet kon ze haar winkel opbouwen. De tweede lening gebruikte zij voor de aankoop van voorraad, waarmee ze een buffer heeft gecreëerd en aan de vraag van haar klanten kan voldoen. De winkel van Lourdes is nu haar belangrijkste inkomstenbron voor het onderhouden van haar familie.

Lees ook het bericht uit december 2015 "De droom van Lourdes: de wereld laten zien wat een vrouw waard is"

 

BOLIVIA  

Policarpio uit Bolivia houdt melkkoeien. Met een microkrediet heeft hij dit jaar zijn koeien kunnen voeden in het droge seizoen als voedsel schaars is. Zijn koeien gezond houden is de sleutel voor het kunnen onderhouden en de gezondheid van zijn familie.

Lees hier meer over ondernemers in BoliviaOver Wakibi
Wakibi is een platform waar leners en Nederlandse uitleners op eenvoudige wijze bij elkaar worden gebracht. Als onderdeel van een keten is elke schakel van belang. Centrale rol in de keten is het Amerikaanse Kiva. Wakibi betrekt haar leningen van Kiva en stemt deze af op Nederlandse doelgroepen. Kiva maakt onder andere gebruik van zogenaamde ‘fellows’; vrijwilligers die hun inzichten, ervaringen, foto's en verhalen uit de praktijk met ons delen. Via deze verhalen en beelden wordt duidelijk wat er speelt in verschillende gemeenschappen. Op onze website brengen we telkens een land, gebied, sector of een specifieke doelgroep onder de aandacht. Lees voor meer informatie onze eerder gepubliceerde artikelen.

Redactie Wakibi 2016
pers@wakibi.nl