Wakibi Cadeaubon - een verantwoord cadeau

Door Redactie Wakibi op 20-12-2011

Over Wakibi

Met de Wakibi Cadeaubon geef je jouw moeder, broer of vriendin een verantwoord cadeau. Lees meer over het cadeau waarmee je meerdere mensen blij maakt.

Zoek je nog een sympathiek cadeau voor je moeder, broer, oma of vriend? Denk dan eens aan de Wakibi Cadeaubon. Onze cadeaubon is het geschenk waarmee je twee keer geeft. Met dit cadeau verras je namelijk niet alleen de ontvanger van de bon, maar help je ook een kleine ondernemer in een ontwikkelingsland om een beter bestaan op te bouwen. Een verantwoord cadeau waarmee je meerdere mensen blij kunt maken dus. 

Hoe werkt het?
De Wakibi Cadeaubon is te koop vanaf 25 euro. Het is dus geheel aan jou om te bepalen welk bedrag er op de cadeaubon komt te staan. Een ander fijn voordeel is dat je de cadeaubon het hele jaar door kunt bestellen. Je kunt de bon via www.wakibi.nl/cadeaubon bestellen en deze vervolgens cadeau geven aan wie je maar wilt. De ontvanger krijgt met de cadeaubon een duidelijke uitleg hoe het inwisselen van de cadeaubon werkt. Hij of zij kan de bon op de website van Wakibi inwisselen voor een project naar keuze. De ontvanger mag dus zelf kiezen aan welke ondernemer hij of zij de 25 euro wil uitlenen. Op de pagina over projecten kun je meer informatie vinden over de verschillende projecten die gesteund kunnen worden.

Het bedrag op de cadeaubon is een lening en deze wordt in vrijwel alle gevallen terugbetaald. Dit houdt in dat de ondernemer waarvoor de ontvanger heeft gekozen dan succes heeft bereikt met zijn of haar onderneming. De terugbetalingen komen dan als tegoed op het Wakibi account van de ontvanger te staan en met dit tegoed kan de ontvanger dan opnieuw een project uitzoeken. Dit maakt de Wakibi cadeaubon een verantwoord cadeau met een duurzame touch. 

Over Wakibi
Wakibi biedt ondernemers in ontwikkelingslanden een geweldige kans op een beter leven. Door middel van kleinschalige leningen kun je deze ondernemers steunen. Deze kleine leningen worden ook wel microkredieten genoemd en geven ondernemers de kans om een beter bestaan op te bouwen. Hiervoor werken wij samen met de Amerikaanse organisatie Kiva, die zeer ervaren is in de selectie van de juiste partners.

Wakibi draait volledig op de inzet van vrijwilligers, sponsoren en de mogelijkheid die Kiva biedt om van haar projecten gebruik te maken. Dit zorgt ervoor dat Wakibi zeer effectief kan werken. Dit betekent ook dat jouw steun voor 100% ten goede komt aan de geselecteerde projecten. Doordat gemiddeld 98% van de leningen wordt terugbetaald, is het mogelijk om met eenzelfde bedrag achtereenvolgens tot 50 verschillende projecten te steunen.

Ben je enthousiast geworden?
Bestel de Wakibi cadeaubon vandaag nog!

Of wil je meer weten?
Bekijk de veel gestelde vragen over de Wakibi cadeaubon hier.