Zo kun jij je geld circulair inzetten

Door Inge Jansen op 8-3-2024

Impact van microkrediet

Over Wakibi

De week van 11 maart 2024 is de week van de Circulaire Economie. Een inspirerende week op weg naar een circulaire, groene en duurzame samenleving. Wakibi steunt het streven naar een circulaire economie. Daarnaast kun je bij Wakibi je geld ook circulair inzetten. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Week van de circulaire economie

Van 11 tot en met 16 maart 2024 is het de week van de Circulaire Economie.Tijdens deze week kun je bijvoorbeeld lezingen bijwonen over bedrijven die circulair werken hoog in het vaandel hebben staan, of zelf aan de slag bij diverse workshops. Het doel van de week is om ondernemers te leren hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Ondernemers ontmoeten elkaar om kennis te delen en krijgen concrete handvatten om stappen te zetten naar een circulaire onderneming. Een circulaire economie is een duurzame economie. Goed voor het welzijn van de mens en de toekomst van onze planeet. Daarom is het ontzettend belangrijk dat deze week georganiseerd wordt.

Wakibi Microkredieten

Bij Wakibi kun je zelf je geld circulair inzetten. Kleine ondernemers in lage-inkomenslanden kunnen bij een bank vaak geen lening krijgen. Zij zijn wel degenen waar een lokale economie op drijft en zorgen vaak voor een grote familie of een gemeenschap in een dorp. Via een microkrediet kunnen deze ondernemers een lening krijgen en hun bedrijf starten, uitbreiden of een studie betalen.

Via Wakibi microkredieten kun je zelf kiezen aan welke ondernemer je een microkrediet wil lenen. En het is circulair. Maar liefst 98% van de leningen wordt terugbetaald. Je kunt het geld dan opnieuw uitlenen en daarmee de volgende ondernemer steunen. Een kans die zij met beide handen aangrijpen en die hen helpt om een beter leven op te bouwen. Microkredieten zijn dus een effectieve manier om je geld circulair in te zetten voor een goed doel.

Sociale impact van een circulaire lening

De microkredieten van Wakibi hebben niet alleen een financiële impact. Doordat een ondernemer meer geld verdient, kunnen kinderen naar school, krijgen mensen toegang tot gezondheidszorg en groeit het zelfvertrouwen van de ondernemer. De sociale impact van de lening is groot.

Bovendien zorgen de ondernemers niet alleen voor zichzelf, maar vaak voor een hele gemeenschap. Bijvoorbeeld Aizharkyn uit Kirgizië. Aizharkyn is tweeënveertig jaar oud, ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze heeft een hogere opleiding genoten en werkt als onderwijzeres. Daarnaast houdt ze al eenentwintig jaar vee en verbouwt ze gewassen. Dankzij haar harde werk heeft haar boerderij vandaag de dag drie koeien en vijftien schapen. Om haar bedrijf verder te ontwikkelen, heeft Aizharkyn een lening aangevraagd om melkkoeien te kopen. Haar doel is meer biologische melk te verkopen. Daarmee draagt zij bij aan een circulaire en milieuvriendelijke economie. In ruim 2 jaar zal zij de lening in etappes terugbetalen en kan dat geld opnieuw ingezet worden om een andere ondernemer te steunen. 

Doe jij ook mee? Wil jij social impact maken en je geld ook circulair inzetten?

Leen dan geld aan een kleine ondernemer in een laag-inkomensland via een Wakibi microkrediet. Doordat de kans zeer groot is (98%) dat jij je geld terugbetaald krijgt, kun je steeds opnieuw ondernemers helpen om een stap vooruit te zetten in hun leven. Dat kan al met 25 euro. Je kiest zelf welke ondernemer jij wilt steunen.