Stichting Drinkwaard steunt 20 Wakibi projecten voor in totaal 2.200 euro

Door Redactie Wakibi op 9-11-2012

Over Wakibi

Stichting Drinkwaard is een stichting voor goede doelen en steunt elk jaar diverse goede doelen. Dit jaar steunen zij Wakibi met een bedrag van 2.200 euro.

Stichting Drinkwaard is een stichting voor goede doelen en geeft elk jaar op basis van het vermogen aan diverse goede doelen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vele instanties, maar ook individuen geholpen. Dit jaar heeft de stichting besloten om met een bedrag van 2.200 euro een twintigtal projecten via Wakibi te ondersteunen.


Het ontvangen bedrag is permanent bestemd voor projecten van Wakibi en zal dus ook na terugbetaling blijvend ingezet kunnen worden. En mogelijk dat volgend jaar weer een bedrag van €2500 beschikbaar komt.

Met een gemiddelde terugbetalingsratio van meer dan 98 procent, kunnen we er van uitgaan dat het bedrag tenminste 50 keer wordt uitgeleend. Wakibi bereikt met dit bedrag dus circa 1000 ondernemers!

Het bestuur van de stichting is enthousiast over het initiatief van Wakibi en de doelstellingen vinden zij dan ook zeer aansprekend. Daarnaast zijn er drie concrete overwegingen geweest die de doorslag hebben gegeven:

  • De bestuursleden zijn allen ondernemers en zij vinden het geweldig dat er organisaties zijn als Wakibi die juist het ondernemerschap in ontwikkelingslanden stimuleren. Als geen ander weten zij hoe moeilijk het voor een startende ondernemer/ster is, zelfs in Nederland, om aan een bankkrediet te komen, laat staan in ontwikkelingslanden.

 

  • Het belangrijkste van het ontwikkelingswerk is volgens de stichting niet het geven van voedsel alleen, maar juist het ontwikkelen van de arme landen zelf, zoals het bewerken van de landerijen, het graven van waterputten, het stimuleren van onderwijs en nu dus ook het stimuleren van startende ondernemers door middel van een microkrediet.

 

  • Het bestuur geeft liever aan een doel in een doel, dan aan een algemeen doel. Zo zijn via de stichting ooit de operatiekosten betaald van een jongen uit de Oekraïne met een waterhoofd. Hij had een drain nodig, terwijl zijn ouders die niet konden betalen.


Via deze weg willen wij de Stichting Drinkwaard namens alle projecten die met dit geld ondersteund kunnen worden dan ook bedanken!


Als je vragen of commentaar hebt over dit nieuwsbericht, mail dan naar support@wakibi.nl.