Wakibi Social Impact Event

Door Liselot van Kesteren op 23-5-2019

Over Wakibi

Wakibi is nergens zonder de steun van haar partners en vrijwilligers. Om onze relaties te bedanken voor hun inzet, te informeren over de actuele ontwikkelingen binnen Wakibi én de gelegenheid te geven om kennis te maken met andere Wakibiërs, organiseerden wij afgelopen donderdag (16 mei) een Wakibi Social Impact Event.

Introductie nieuwe voorzitter

Het evenement vond plaats in het heerlijk geurende, nomadische restaurant Raïnaraï. We openden de dag met het voorstellen van onze kersverse voorzitter, Matthijs Nieuwenhuis. Van huis uit is hij journalist en de afgelopen jaren deed hij veel internationale werkervaring op bij bedrijven en ontwikkelingsorganisaties. En dat maakte iets in hem los. De motivatie om verschil te maken. Zijn ambitie binnen Wakibi? Groeien en bekender worden! De nieuwe website gaat hierin een mooie rol spelen.

 

Inspirerende sprekers

Verder legde Rayke van het Platform for Inclusive Finance ons haarfijn uit wat het begrip microkrediet nu eigenlijk inhoudt. En dat het veel meer omvat dan alleen het verstrekken van een lening, maar bijvoorbeeld ook kennis of goederen.

Miljoenen koffieboeren zitten in een crisis. Door de lage marktprijzen komen ze niet uit de kosten. Ando Tuininga, oprichter van het Nederlandse Pure Africa, vindt dat zij beter verdienen. Door de handelsmarkt te omzeilen en rechtstreeks inkopen te doen bij boeren in Afrika, proberen zij een positieve verandering mogelijk te maken. Daarnaast investeert het bedrijf ook nog eens 1 euro per verkochte kilo koffiebonen in microkredieten voor ondernemers in Afrika. Een hele inspirerende presentatie!

En Riksja Travel toonde de prachtige mini-docu ‘Small loans, big dreams’, die zij in samenwerking met ons in India hebben gemaakt. Riksja Travel is een fantastische partner van Wakibi, en steunde samen met haar reizigers al meer dan 20.000 ondernemers! Binnenkort delen we het filmpje via onze eigen kanalen.

 

Wil jij ook partner worden van Wakibi?

Leuk! We zijn altijd op zoek naar organisaties en bedrijven die willen bijdragen vanuit hun eigen expertise, op een manier die past.

Een kleine lening verstrekken aan een ondernemer kan natuurlijk ook, zoek een project en kies wiens leven jij wilt veranderen.